Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu, a declarat, vineri, la Cluj, ca aproape sigur Papa Francisc va vizita Romania in cursul anului viitor, el explicand ca vizita va coincide si cu momentul beatificarii a sapte episcopi greco-catolici martiri.
Nu avem detalii deosebite.
Sfantul Parinte a fost invitat din partea Conferintei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Presedintiei si suntem informati ca si Patriarhia, patriarhul Romaniei i-a trimis vorba Sfantului Parinte ca este asteptat in Romania, asa incat nu stim cand va veni, dar suntem aproape siguri ca va veni anul viitor. Am putea sa vedem legatura care exista intre vizita Papei si beatificarea episcopilor greco-catolici, pentru ca nu stim cand va veni Sfantul Parinte, dar credem ca va fi de acord Suveranul Pontif sa faca aceasta beatificare odata cu vizita in Romania. Eventualele intarzieri in procesul de pregatire a beatificarii la Roma pot fi grabite daca vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce inseamna proces de beatificare sa fie facut intr-un timp mai scurt, a spus arhiepiscopul Robu, potrivit news.ro.
Potrivit acestuia, vizita va coincide cu ceremonia de beatificare a sapte episcopi greco-catolici martiri care si-au pierdut viata in timpul regimului comunist, intre anii 1950 - 1970.