foodstory.stirileprotv.ro informeaza: Cum se mananca avocado? 5 moduri sanatoase si rapide (Autoare: Cristina Sauciuc)
Avocado este un adevarat superstar in materie de alimentatie. Potrivit unei analize facute de The Wall Street Journal, vanzarile de avocado au crescut foarte mult. Ba chiar a ajuns un ingredient de nelipsit si in bucatariile restaurantelor fast-food.
Avocado este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa. Avocado este foarte bun si pentru piele, pe care o mentine tanara si hidratata, tot prin continutul de grasimi sanatoase. Tocmai de aceea, multe produse cosmetice il au ca ingredient principal. Invata cum sa alegi un avocado bun si tine cont de ideile rapide de mai jos prin care il poti consuma in fiecare zi.

1. Toast cu avocado

Vrei un mic dejun sanatos si satios? Prajeste doua felii de paine si unge-le cu miezul unui avocado. Deasupra, poti pune ce condimente preferi. Este delicios si nu-ti mai mai mult de 2 minute sa-l prepari.

2. Sandvis cu avocado

Este o varianta ceva mai sofisticata. Ai nevoie de doua felii de paine integrala, un avocado, o lamaie taiata in jumatate, ulei de masline, sase rosii cherry si condimente (piper, sare). Dupa ce ai prajit painea, unge-o cu miezul de avocado, stoarce putina lamaie deasupra, pune rosiile taiate in jumatate si condimenteaza.

3. Omleta cu avocado

Este o combinatie delicioasa si foarte simplu de facut. Trebuie doar sa faci omleta dupa reteta proprie, iar la sfarsit, cand e aproape gata, sa adaugi avocado. Lasi putin pe foc si asta e tot!

4. Ou prajit in avocado

O idee pe cat de interesanta, pe atat de delicioasa. Curata bine miezul unui avocado si sparge cate un ou in fiecare jumatate. Pune la cuptor si lasa-l acolo pana vezi ca oul e gata.

5. Sos Guacamole

Mexicanii il au in meniul lor de mii de ani. Sosul cu avocado vine de la azteci, care divinizau acest fruct considerat un afrodisiac.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro