Stiripesurse.ro informeaza: Acuzatii fara precedent la adresa lui Traian Basescu: Elena Udrea apasa cu tocul pe grumazul lui (Autor: Gabriel Zamfirescu)
Acuzatii extrem de grave la adresa fostului presedinte, Traian Basescu. Consultantul politic Cozmin Gusa a explicat, in direct la Realitatea TV ca actiunile lui Traian Basescu din ultima perioada, facand referire la amendamentele depuse de fostul sef al statului la Legea gratierii, sunt rezultatul unei frici pe care acesta o resimte fata Elena Udrea si de informatiile pe care fostul ministru ar putea sa le divulge.
- Povestea lui Traian Basescu nu este chiar atat de simpla, pentru ca noi tot timpul il invinuim doar pe el pentru sistemul concentrationar creat in mandatele lui, uitand ca inca din perioada lui Adrian Nastase deja era moda in care celor care erau incomozi in partid li se pregateau dosare prin celebrul nou infiintat PNA. Si nu s-a facut altceva decat sa desavarseasca o anumita munca, pentru ca dosarele erau dedicate celor care nu respectau deciziile partidului. Asa s-au creat si caracteristicile publice si sintagma de baroni. Sigur, nu putem sa-l invinuim pe Adrian Nastase decat ca a fost un initiator al sistemului, cel care l-a desavarsit fiind intr-adevar Traian Basescu. Iar el a parut atunci ca o necesitate, pentru ca poate uitati scena cu Stolojan care cica a fost bolnav, dar nu a fost bolnav niciodata. Eu macar vorbesc despre evenimente publice pe care le reamintesc, nu o sa pot sa vorbesc despre anumite evenimente private. Dar concluziile trebuie sa le prezint. Stolojan nu a fost bolnav atunci, dar a fost problema ca in toate simularile pe care le faceam exista Stolojan invins in toate variantele de catre Adrian Nastase si un Traian Basescu cu potential de crestere care ar fi putut sa il invinga pe Adrian Nastase, dupa cum s-a intamplat, a amintit consultantul politic.
Potrivit lui Cozmin Gusa, misiunea in baza careia Traian Basescu a candidat in 2004 a fost aceea de a suprima baronii si spiritul baronilor din Romania:
- Trebuia sa fie blocat nepotismul pe care acestia il practicau si devalizarea programata a bugetului de stat. Acesta este mandatul in baza caruia Traian Basescu, sprijinit atat de UE, cat si de americani, cu mine strateg al campanie si cu Dan Andronic, apropo de serialul NOI SUNTEM STATUL!, consultant al lui Adrian Nastase in acea vreme, si altii, americani si evrei, asta a fost conjunctura in care Traian Basescu a invins si promisiunea nescrisa, dar asumata, pe care Basescu a avut-o in fata romanilor. De la acea scena unde el nu trebuia sa planga, stia bine ca Stolojan nu e bolnav, eu m-am speriat cand l-am vazut ca plange. A plans a doua oara, si l-am rugat sa nu planga. Si m-am speriat de ce? Pentru ca Traian Basescu este un tip calculat si vazand cum se forteaza sa planga mi-am dat seama de capabilitea lui de a minti si interpersonal si public. Si de acolo, practic, a venit conflictul, care dupa aceea a degenerat in decembrie 2004, iar in ianuarie ne-am despartit. Si dupa aceea am inceput o lupta singulara impotriva lui, care de fapt nu era singur, ci era impreuna cu acel sistem divulgat astazi chiar de catre oameni care au fost parte din sistem. Pentru ca daca ne referim la Sebastian Ghita si la dezvaluirile lui, nu putem sa ne gandim cu simpatie sau cu mila fata de el, a continuat acesta.
Consultantul politic a aratat ca Traian Basescu de astazi nu doreste sa spuna adevarul, ci este un Traian Basescu care are compasiune fata de cei cu condamnari prea mari. Fostul presedinte actioneaza, astazi, in baza fricii pe care o are, iar lui acum ii este foarte frica exact de persoana care poate sa-i faca cel mai mult rau in Romania. Acea persoana se numeste Elena Udrea, care a sperat ca Traian Basescu va fi mai sofisticat sau mai consolidat in strategia lui comuna cu Sebastian Ghita, in a reusi sa impuna amnistia si gratierea inaintea unor condamnari.
- Traian Basescu nu a fost nici consolidat in aceste strategii, nici priceput in a le impune, iar astazi o Elena Udrea care tace intr-un mod strategic pentru mine este evident ca in timp ce tace apasa cu tocul sau cu varful pantofului puternic pe grumazul lui Basescu. Daca stam sa ne gandim, nu putem sa ajungem la concluzia ca Elena Udrea este mama relelor din Romania. ELENA UDREA NU PUTEA SA FIE SUGERATA CA FIIND O MAMA A RELELOR FARA UN TATA AL RELELOR. Adica cel care astazi ne divulga sistemul, care cere arestarea lui Kovesi, Coldea si altii. Oameni care l-au servit sau care l-au deservit in virtutea numirii pe care el le-a facut-o pe rand fiecaruia dintre ei, a spus Gusa.
Acesta a subliniat ca Elena Udrea detine multe dintre secretele importante ale lui Traian Basescu, secrete care contureaza lucururi facute de fostul ministru si de pe urma carora a beneficiat fostul presedinte:
- Sigur ca cu cei pe care i-am mentionat mai devreme nu are solutie decat sa-i denigreze public, insa cu Elena nu merge asa. Elena este, probabil, depozitarea tuturor secretelor si a influentelor transferate catre ea din partea lui Traian Basescu, iar acolo nu mai merge. Si eu cred ca Elena Udrea este hotarata sa nu mai faca puscarie si nici nu doreste sa plateasca pentru oalele sparte de Traian Basescu. Pentru ca nu putem sa ne inchipuim ca Elena Udrea face puscarie de ce? Pentru ca a fost consiliera lui Basescu, ca a fost candidata lui Basescu la presedintia PNL, ca a fost numita prin influenta lui Basescu ca ministru. Daca Basescu a fost la originea tuturor acestor lucruri, este evident ca el a fost, pe cale de consecinta, si beneficiarul unor lucruri pe care le-a facut sau le-ar fi facut Elena Udrea. Deci aici vorbim despre un posibil santaj major pe care Basescu il aplica unora, dar santaj care astazi este aplicat si asupra lui cu foarte multa precizie si duritate.
In opinia lui Cozmin Gusa, Traian Basescu, atat ca personalitate politica, cat si ca om public, se inmulteste cu zero prin ceea ce a facut acum, prin aceste propuneri de modificare a legii amnistiei si gratierii.
- Traian Basescu nu este nici tampit, dimpotriva este foarte inteligent, nu este nici necalculat, este clar ca acum este dominat de o groaza, care nu poata sa vina decat, in primul rand, din partea Elenei Udrea si, sigur, si din partea altora. Probabil ca cel mai vasnic candidat la locul doi al celor care il sperie pe Basescu este si Sebastian Ghita, care pe perioada din aceasta toamna, in care timp de cateva luni s-au intalnit neintrerupt, a avut grija sa-si securizeze toate informatiile necesare, a punctat Cozmin Gusa.
- Este in aceasta situatie complicata. Nu-i vreo fericire. E un om care a condus 10 ani Romania, e un om care a girat anumite dealuri externe, ne dam seama ca au fost girate prost, si e un om care are o mostenire informationala pe care, atentie, nu prea poate sa o foloseasca. Eu sunt convins ca Traian Basescu are documente de santaj impotriva unora pe care ii nominalizeaza. Dar mai sunt convins ca mare parte din acele documente sunt secretizate si nu poate sa le foloseasca fara implicatie penala. De aici vin instigari si intermediari prin care Traian Basescu ne sugereaza anumite lucruri. Sunt anumite investigatii jurnalistice care, practic, sunt ale lui, dar sunt asumate de altii, a continuat Cpzmin Gusa.
Consultantul politic a concluzionat subliniind ca statul roman nu poate sa ramana la cheremul acestor santaje reciproce si ca nodul gordian trebuie taiat foarte curand, pentru ca altfel ne vom trezi cu aberatii.
- Pentru ca va dati seama ca aceasta initiativa parlamentara a lui Traian Basescu o sa-si gaseasca foarta multa popularitate, nu in plan public, unde are probabil 5%, ci in plan parlamentar, unde s-ar putea sa aiba 70%. Nu vorbim doar despre PSD aici, vorbim si de ALDE, de mare parte din PNL, poate de mare parte din UDMR. Aici va fi un larg cerc de oameni pentru care va fi foarte populara aceasta initiativa si chiar o vor vota. Si atunci o sa ne trezim cu aberatii. Pentru ca Basescu a incercat prin intermediari sa rezolve problema asta si nu a reusit. Si acum i-a venit randul sa se deconspire public, sa-si dea si el jos rucsacul cum si l-a dat Robert Turcescu, si sa ne spuna ca el tot timpul a fost dedicat coruptiei, a conchis Cozmin Gusa.

(Sursa: stiripesurse.ro)