Daca aveti o problema cu tensiunea arteriala, coniacul este un remediu capabil sa o normalizeze. Totul depinde de doza. Exista diverse puncte de vedere despre dozarea corecta cu privire la rolul coniacului in cresterea sau scaderea tensiunii arteriale.

Cognac - un remediu pentru hipertensiune

Persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala li se recomanda sa bea 50 de grame de coniac presupunandu-se ca o astfel de bautura dilata vasele de sange. In cantitati mici, coniacul scade tensiunea arteriala, avand un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, se pune intrebarea de ce dintre bauturile alcoolice, doar coniacul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala? Aceasta intrebare este inca deschisa. Poate ca raspunsul se afla in compozitia bauturii elita.

Cognac ca un remediu pentru cei cu hipertensiune redusa

Pentru persoanele cu tensiunea arteriala scazuta, la o doza de mai mult de 50 de grame, tensiunea creste. Asemenea efecte asupra organismului se datoreaza faptului ca pierderea de tensiune apare numai in faza initiala si cu o cantitate minima de alcool. Dupa cresterea dozelo,r dupa un timp incepe sa se ingroase inima, cresterea fluxului sanguin prin artere, rezultand ca efectul procesul de crestere a presiunii.

Cognac: efecte asupra tensiunii arteriale sistolice si diastolice

Din punct de vedere stiintific, efectul coniacului, precum si al oricaror altor bauturi alcoolice, este de a extinde vasele de sange, ceea ce duce in cele din urma la o crestere a presiunii sistolice si diastolice redus. Pentru persoanele cu inalta tensiune arteriala sistolica, coniacul este absolut contraindicat, deoarece dincolo de anumite praguri poate duce la accidente vasculare cerebrale.

Tensiunea arteriala sistolica (de sus) este presiunea maxima de sange, diastolica (inferior) - cifra minima de presiune pe peretii vaselor de sange. Cu varsta, creste tensiunea arteriala sistolica si diastolica - stabilizata. Potrivit statisticilor, cresterea tensiunii arteriale sistolice afecteaza mai ales femeile, barbatii au, de asemenea, probleme cu diastolica crescute.
Pentru a afla cum coniacul poate actiona asupra organimsului dumneavoastra, ar trebui sa efectuati un experiment pe cont propriu. Masurati tensiunea arteriala inainte de a folosi coniac si dupa. Astfel, veti stabili daca coniacul duce la cresterea tensiunii arteriale sau, dimpotriva, la scadere. Pe baza celor de mai sus, cel mai important lucru in utilizarea conicului este doza utilizata. In plus, asigurati-va de respectarea celor 3 reguli despre cum se bea un coniac:
- se toarna bautura intr-un pahar de coniac;
- temperatura coniacului ar trebui sa fie de aproximativ 20 ° C;
- ca o gustare, mancati o ciocolata adevarata.