Simbol istoric al pacii si al gloriei si baza a dietei mediteraneene, uleiul de masline este mult mai util decat ne imaginam, intrebuintarile sale, altele decat in scop alimentar, pot fi diverse.
Intotdeauna ne-a placut sa aratam bine, cat mai tinere si pline de vitalitate. Ne dorim sa avem o piele moale, supla si catifelata, iar cel mai bun prieten al pielii noastre este uleiul de masline. Acesta are un continut ridicat de vitamine, substante antioxidante si acizi grasi esentiali, Astfel, contribuie la protejarea pielii impotriva radicalilor liberi, amana imbatranirea pielii si aparitia ridurilor si, nu in ultimul rand, hraneste si hidrateaza pielea in profunzime. Structura uleiului de masline este cea mai apropiata de cea a uleiurilor produse in mod natural de organism, de aceea este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cele cu tendinta de ingrasare sau acneice.
Astazi, una dintre celebritatile care promoveaza prin imaginea sa folosirea uleiului de masline in procesele de infrumusetare este Sophia Loren, care ramane inca superba chiar si la 82 de ani!
Bogat in grasimi si vitamine E, uleiul de masline este recomandat pentru intretinere cosmetica. Prin continutul ridicat de acizi grasi omega 3 si omega 9, uleiul asigura o hidratare profunda.
Monini a sarbatorit recent frumusetea si feminitatea, alaturi de jurnaliste si bloggerite de beauty, la Restaurantul La Mama Ateneu.

Claudia Vasilache, managing partner WMP: Uleiul de masline Monini Classico poate fi folosit si pentru intretinere cosmetica!

Uleiul de masline Monini Classico poate fi folosit si in timpul sarcinii. Uleiul de masline extravirgin poate fi folosit si pentru par, simplu sau amestecat cu un galbenus de ou si tinut pe par timp de 30 de minute sau o ora. De asemenea, uleiul Monini este bun si pentru buze, fiind hipoalergenic.Este si un demachiant foarte bun si nu ingrasa tenul. Este cel mai utilizat ulei de masaj.

Vergeturi: Atat femeile, cat si barbatii se pot confrunta cu aceste mici si deprimante urme pe piele, care apar pe abdomen, fese, coapse, solduri sau sani. Desi ele apar cel mai des pe abdomen, in ultimele luni de sarcina ele pot fi intalnite si la persoanele care slabesc sau pierd rapid masa musculara. Pentru a elimina aceste urme de pe corp, maseaza zona cu ulei de masline cel putin de doua ori pe zi si vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Picioare sexy: Pentru ca picioarele tale sa devina moi si catifelate, maseaza-te ferm cu ulei de masline. Pentru un efect mai rapid, poti lasa uleiul sa actioneze peste noapte!

Par moale si stralucitor: Daca te fardezi cu creion dermatograf, rimel si fard, asa cum fac femeile pentru a-si pune ochii in evidenta, cu siguranta stii cat de greu este sa te demachiezi. Un demachinat usor de folosit se gaseste in dulapul din bucatarie! Aplica o cantitate mica de ulei de masline pe o discheta demachianta, iar inlaturarea machiajului din jurul ochilor va fi floare la ureche!