UNICA informeaza: Marturii amuzante ale ginecologilor despre pacienti (Autoare: Diana Zagrean)
Unii medici ginecologi ajung sa auda cele mai ciudate intrebari de la pacientii lor. Din lipsa de educatie, prezenta de spirit, sau ambele, unii oameni sunt uimiti de lucruri absolut naturale. Afla cum a nascut o femeie doi copii fara sa stie ce este menstruatia si de ce lua un barbat pilule contraceptive in locul iubitei, in aceste marturii amuzante ale ginecologilor despre pacienti.
- Am avut odata o pacienta de 20 de ani care nu stia ca daca faci faci sex, ramai gravida…Nu avea deloc idee despre asta.
- A venit odata o femeie la un control la noi, cu copilul de 6 luni si avea in mana un biberon cu ceea ce parea a fi lapte cu cacao. Asa ca medicul de garda a inceput sa-i explice calm, cat mai politicos posibil, ca nu trebuie sa-i dea lapte cu cacao unui copil atat de mic. Ea l-a intrerupt si i-a spus ca dar nu este lapte cu cacao! Este cafea! Pur si simplu ii place la nebunie.
- A trebuit sa-i explic unei paciente de 27 de ani ca sangerarile acelea care durau circa o saptamana in fiecare luna erau normale si de ce. Avea doi copii.
- A trebuit sa informez cativa barbati veniti la control ca prezervativul nu se trage si peste testicule, ci numai peste glandul erect.
- Sunt asistenta la sectia de pediatrie. A trebuit sa conving mai mult de o mamica sa nu mai puna sucuri carbogazoase in biberoanele bebelusilor lor.
- Am avut o pacienta care a venit la control pentru boli venerice. Era foarte suparata si tot insista ca nu a avut decat un partener intim in viata ei. In timp ce eu puneam intrebari ajutatoare, am ajuns sa aflu ca respectivul se culca, ocazional, si cu alte persoane, dar ca asta n-ar fi trebuit sa conteze. De ce? Pentru ca iubitul ei folosea de fiecare data prezervativ si avea grija sa il spele bine dupa utilizarea cu alte femei.
- A trebuit sa folosesc in timpul consultatiei termenul p..a, deoarece pacientul pur si simplu nu intelegea ce este acela un penis.
- Au venit o data un cuplu la mine, suparati ca ea a ramas insarcinata, desi ii prescriam anticonceptionale de ceva timp. Cand i-am luat la intrebari, am aflat ca pastilele o deranjau la stomac, asa ca el, cavalereste s-a oferit sa le ia in locul ei.
- Am avut o pacienta care masura febra bebelusului ei cu cuptorul. Punea o palma in fata cuptorului si pe cealalta o plasa pe fruntea copilului. I-a spus asistentei ca bebelusul avea o febra de aproximativ 180 de grade.
- O femeie urma sa sufere o amputatie a piciorului si trebuia sa semneze documentatia de acord in privinta interventiei. Asistenta o intreaba daca are nevoie de timp de gandire, pentru asa o decizie grea, dar ea a raspuns senina ca nu este nevoie. Parea dubios de senina si nu dadea importanta discutiilor cu medicul. Suspicios, medicul o intreaba cum de este atat de bucuroasa inainte de amputare. Ea a raspuns ca intelege ca operatia este necesara si ca nu este nicio problema, pentru ca piciorul va creste la loc.
- A venit un cuplu la mine, deoarece nu reuseau sa aiba copii, desi incercau de doi ani. Am pus toate intrebarile obisnuite (cat de des faceti sex, ati avut sarcini anterioare, avorturi, etc) si ceva parea in neregula cu raspunsurile lor. Am insistat cu si mai multe intrebari si cand am ajuns la ejacularea in vagin, au ramas amandoi perplecsi. Se pare ca ei nu aveau niciun fel de contact vaginal. A trebuit sa le explic cum se fac copiii. Cu diagrame si poze.
- A venit o pacienta la mine, suparata foc ca era insarcinata. Nu intelegea de ce pilula contraceptiva nu a functionat de data aceasta. Am aflat ca lua anticonceptionale numai in zilele in care era activa sexual si in rest nu.

Sursa: unica.ro