Pe Facebook am gasit azi un text intitulat: Rodica Mandache incita la revolutie, la matinalul SmartFM, pe care il puteti citi in continuare.
Azi dimineata, la matinalul SmartFM, Marius Tuca si Marius Manole au rezistat eroic in fata asaltului melodramatic al actritei Rodica Mandache (74 ani), vajnica propagandista si militanta care indeamna (ne)ascultatorii SmartFM sa participe la mitingul neautorizat din Piata Victoriei , timp de 10 zile si mai ales nopti. (Ma mir ca nu a indemnat ca protestatarii sa-si ia la rivolutie si cateii, si copiii.) Inutil i-au explicat Marius Tuca si Marius Manole ca la SmartFM nu se face politica, Rodica da-i si lupta ca la 48. Sau ca la 89. Degeaba Tuca i-a citit un fragment dintr-o schita senzationala de Caragiale, de actualitate - Atmosfera incarcata , publicata in anul 1900, despre (ne)participarea la manifestatii de strada, mai ales cand afara e un ger de crapa pietrele, subliniind o idee de geniu lui nenea Iancu: CEI CARE N-AU NICI O PARERE RISCA SA-I SUPERE PE TOTI. Iata fragmentul citit de Marius Tuca:
Drept sa spun: sa merg la manifestatie, n-am curaj, fiindca am aflat ca guvernul este hotarit sa reprime cu toata energia miscarea populara, si n-am pofta sa-mi stric vreun os pentru o simpla curiozitate de gura-casca. Pe strada sa ma plimb, e foarte frig; si afara de asta, te pomenesti ca ma incurc in vreo discutie si-mi capat beleaua. Cine stie daca nemeresc sa ma adresez in multime cuiva de aceiasi parere cu mine; si-n astfel de imprejurari, un om ca mine, care nu intelege mandria eroismului civic, trebuie ori sa discute cu oameni de aceeasi parere, ori si mai bine, sa n-aiba nici o parere. Dar daca n-ai nici o parere, in astfel de imprejurari, cand mai toata lumea are o parere, esti in primejdie sa superi pe oricine are una. E mai bine asadar sa ma retrag discret intr-un colt si sa tac. Intru intr-o berarie si astept sa pice din moment in moment editia de seara a ziarelor politice.
Reactia Rodicai Mandache:
- Ei, si!
Ea a recitat poeme de Adrian Paunescu si Mihai Eminescu, care se potriveau hororonc-tronc cu tema pusa in discutie de Marius Tuca: cum iesim din aceasta criza morala a societatii romanesti, care ne-a adus din nou in trecut , in anii 90, cand copiii nu se mai intelegeau cu parintii, cand prietenii de-o viata se destramau ireversibil.
Marius Tuca i-a dat Rodicai Mandache si doua vesti: una buna si alta proasta. Cea buna: timpul va rezolva si aceasta criza a starii natiunii. Cea proasta: o producatoare de parfumuri si-a contramandat participarea la emisiunea actritei, veste care a necajit-o mai mult decat starea natiunii. Nu stiu daca Marius Tuca i-a promis actritei drept consolare o masa la restaurantul Ancora, pentru ca ascultam SmartFM in masina si am ajuns la destinatie inainte de finalul matinalului.