HotNews.ro informeaza: Luminile de sarbatori in Bucuresti se aprind joi, la ora 19.00, in Piata Constitutiei. Peste 3 milioane de beculete vor impodobi Capitala. Tot joi seara se deschide si Targul de Craciun (Autoare: Carla Dinu)
Luminile de sarbatoare din Bucuresti vor fi aprinse joi 1 decembrie, ora 19:00, din Piata Constitutiei, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Tot joi seara se va deschide si Targul de Craciun, care spre deosebire de ultimii ani, nu va mai fi organizat in Piata Universitatii, ci in Piata Constitutiei. Au fost decorate cu beculete 52 de locuri din Capitala, pe un traseu lung de 29 kilometri. In premiera pentru Bucuresti, si Centrul Istoric va fi iluminat festiv anul acesta. Vor fi decorate bulevardele Magheru, Balcescu, I.C. Bratianu, Unirii, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Regina Elisabeta, Piata Victoriei, Bd. Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piata Arc Triumf, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Soseaua Bucuresti-Ploiesti (Intrare Bucuresti DN1), Fantana Miorita, Piata George Enescu, Centrul Istoric, Piata Romana - Monument Lupoaica, Piata Constitutiei, Bd. Carol (Piata Universitatii - Piata Rosetti), Zona Ateneu - Nicolae Golescu, mai multe intersectii Soseaua Colentina cu Sos. Stefan Cel Mare, Sos. Colentina cu Doamna Ghica, Calea Mosilor cu Bd. Dacia, Mihai Bravu cu Str. Baba Novac, Bd. Unirii cu Str. Traian, Bd. Cantemir cu Bd. Marasesti. Evenimente specifice sarbatorilor de iarna vor avea loc si in urmatoarele zone: Centrul Istoric, Piata Universitatii, Piata George Enescu, Parcul Kiseleff si Parcul Tineretului.
Targul de Craciun Bucuresti e deschis pana pe 30 decembrie si poate fi vizitat zilnic, intre orele 10:00-22:00. Cele peste 100 de casute ale Targului de Craciun vor aduce in strada bucataria autohtona, obiecte artizanale si decoratiuni de Craciun. In acest an, casutele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Coltul de decoratiuni, Fabricat in Romania, Zona culinara sau Dulce de Craciun. Casa lui Mos Craciun va fi deschisa in perioada 1-24 decembrie, in intervalul orar 11:00-13:00 si 17:00-22:00. Aici, copiii se vor intalni cu Mos Craciun si spiridusii sai. De asemena, cei mici pot face cunostinta cu Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucarii si cu Povestitorul, ajutoarele de nadejde ale Mosului, care, prin joaca, afla dorintele copiilor. Tot in acest spatiu se afla si cutia postala unde copiii isi pot lasa scrisorile cu dorintele lor. Mos Craciun poposeste in targ in perioada 10-24 decembrie, in intervalul orar 11:00-13:00 si 17:00-22:00 si ii asteapta cu nerabdare pe copii, care ii pot spune o poezie si il pot cunoaste mai bine. Tot in perioada 1-30 decembrie, intre orele 10:00-22:00, parintii sunt asteptati cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar in aer liber si trenulet, toate cu intrare libera.