AMPRESS informeaza: De luni se strica vremea: frig, ploi si chiar zapada
Vremea calda mai tine doar duminica, iar de luni ne pregatim de o toamna adevarata.
Duminica, vremea se va mentine calda pentru inceputul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, mai mult senin in est si sud-est si doar spre seara vor fi innorari si conditii reduse de ploaie in vestul tarii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 29 de grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile sudice. Pe arii restranse, dimineata, in zonele joase de relief din est si sud-est si in depresiuni va mai fi ceata.
In Bucuresti â€" Vreme calda cu o maxima ce se va situa in jurul valorii de 27 de grade.
La munte, vremea se va mentine calda. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporar accentuate spre seara si noaptea, cand vor fi averse, insotite si de descarcari electrice si, posibil, de intensificari de scurta durata ale vantului, in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali si izolat in restul masivelor. Dimineata si pe arii restranse noaptea, pe vai si in depresiuni, va fi ceata. La amiaza vor fi 18 grade la Paltinis, 20 la Predeal, 15 la Semenic, 18 la Sinaia, 20 la Arieseni si 13 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.
Luni, vremea va deveni in general instabila, iar valorile termice diurne vor marca o scadere in majoritatea zonelor, astfel incat in regiunile intracarpatice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17-18 grade in depresiuni si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-est la Calarasi. Va ploua pe arii extinse in jumatatea de vest a tarii si pe spatii mai mici in rest. Ploile, indeosebi sub forma de aversa, vor fi insotite trecator de descarcari electrice, iar izolat in nord-vest si la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate.
In capitala, spre seara temporar vor fi ploi si posibil descarcari electrice. Dimineata vor fi 11-12 grade si la amiaza, 25-26 de grade.
Marti vremea va continua sa se raceasca. Temperaturile maxime vor cuprinse intre 12 grade la Miercurea Ciuc si 20-21 de grade in sud-est la Giurgiu, Calarasi, Braila, Galati, Tulcea, Constanta. Va ploua in aproape toata tara: pe arii extinse in Maramures, Crisana, Transilvania, Moldova si Dobrogea, local in Banat si Muntenia si izolat in Oltenia.
La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitatii mixte. Izolat se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Vantul va avea intensificari temporare, cu precadere in sud-vest, vest si nord. Si in Bucuresti se va raci. Dimineata, 13-15 grade si la amiaza, in jur de 20 de grade. Trecator va ploua slab, iar vantul va avea unele intensificari.
Sursa â€" realitatea.net