MAGAZIN: Inca mai sunt documente OZN de desecretizat (Autor: DAN D. FARCAS)
Incepand din 2008 pana pe 20 iunie 2013, Ministerul Apararii al Regatului Unit a desecretizat 209 fisiere, cu aproximativ 52.000 de pagini, privind fenomenul OZN. Dupa aceea a anuntat ca, in felul acesta, a predat domeniului public practic toate fisierele supravietuitoare OZN, anterior strict secrete, pe care le detinea. Intre acestea au fost si multe documente si marturii privind incidente deosebit de serioase. Iata insa ca pe 23 septembrie 2014 publicatia Daily Star anunta ca guvernul urmeaza sa mai declasifice alte 18 fisiere OZN, iar ministerul britanic al apararii a recunoscut ca aceste fisiere nu fusesera incluse in exercitiul de declasificare anterior. Decizia desecretizarii lor a fost urmarea unor cereri exprese, in virtutea legii accesului la informatii, depuse de cercetatorii OZN, sustinuti de un membru al Camerei Lorzilor. Documentele OZN care ar urma sa fie facute publice contin lucrari din anii 1971-1976, 1996-2000, si din 2004. Ministerul Apararii a confirmat, de asemenea, ca unele fisiere acopera subiecte cum ar fi controlul traficului aerian, OZN-uri zburand foarte jos si rapoarte legate de radar. Publicarea datelor este inca asteptata. Unii cercetatori sustin ca noile dosare ar putea furniza dovezi-cheie ca fiinte extraterestre viziteaza Marea Britanie si informatii specifice despre cazuri controversate celebre, cum ar fi cel de la Rendlesham Forest.

O nava triunghiulara

Am mai relatat in prezenta pagina despre incidentul petrecut in Suffolk, Anglia, la circa 150 kilometri nord-est de Londra, in padurea Rendlesham, aflata intre doua baze militare aeriene ingemanate: Bentwaters si Woodbridge, inchiriate pe atunci americanilor, in cadrul aranjamentelor NATO. In primele ore ale zilei de 26 decembrie 1980, o lumina puternica a fost vazuta coborand in aceasta padure. Banuind aterizarea fortata a unui avion, au plecat intr-acolo trei persoane din politia militara a bazei Bentwaters: sergentul James Penniston, impreuna cu John Burroughs si Bud Steffens. Cei trei politisti militari au spus ca s-au apropiat de o nava de forma triunghiulara, care nu semana cu nimic cunoscut si ca au avut sentimentul de camp electrostatic, in timp ce observau luminile intermitente ale obiectului si marcaje de tip hieroglific pe suprafata lui. Locotenent-colonelul Charles Halt, loctiitorul comandantului bazei a afirmat ulterior ca militarii care au vazut mai intai luminile si apoi un OZN la sol nu pot da socoteala de o perioada de 40 de minute din timpul deplasarii lor prin padure, timp in care sistemele lor de comunicare au fost scoase din uz. Politia britanica a gasit, la locul aterizarii, trei adancituri de 1,5 toli, in triunghi echilateral, crengi rupte in coroanele copacilor din jur, iar radioactivitatea era de sapte ori mai mare decat normalul. Charles Halt a mai declarat ca, in seara zilei de 27 decembrie 1980, a auzit militarii strigand:
- S-a intors! OZN-ul s-a intors!.
Atunci a decis sa mearga el insusi, cu o mica echipa, sa investigheze ce anume se petrece. Cand s-au apropiat de obiectul luminos, statia radio si sursa lor de lumina au inceput sa dea rateuri. Totusi, un reportofon, pe care au inregistrat conversatiile avute, a continuat sa functioneze. Banda s-a pastrat, fiind azi publica. Halt a facut un raport asupra incidentului abia pe 13 ianuarie 1981. Raportul a ramas secret si a devenit public abia dupa cativa ani, cand copia aflata in SUA a fost ceruta, in virtutea legii accesului la informatii. Presupusa aterizare OZN din padurea Rendlesham, in 1980, a fost confirmata, pana la ora actuala, de peste 50 de martori oculari, militari U.S. Air Force / NATO stationati la bazele reunite. Iar documentele desecretizate pana acum atesta inclusiv faptul ca ambele radare britanice si americane din zona au urmarit intr-adevar cu acea ocazie un obiect neidentificat. Cazul a fost investigat si de functionarii Ministerului britanic al Apararii, dar explicatia oficiala a fost ca au vazut cu totii luminile unui far aflat la mai multi kilometri. Nick Pope, care a lucrat anterior in Ministerul Apararii, inclusiv ca sef al unui birou care investiga rapoartele OZN, este azi un prezentator invitat la mai toate conferintele importante avand drept tema fenomenul OZN. El a salutat publicarea noilor documente, spunand ca ele vor fi, fara indoiala, de interes, dar nu vor include nicio dovada de tip pistol fumegand. El a mai spus:
- Avand in vedere ca am vazut si am lucrat pe multe dintre aceste autentice Dosare X, sunt incantat de faptul ca ele sunt, in sfarsit, facute publice si, in conditiile in care sunt legat pe viata de Legea secretelor oficiale, voi putea spune mai multe despre ele odata ce vor fi eliberate in domeniul public.
El a adaugat:
- Inteleg frustrarea comunitatii OZN, care este exasperata de cat de mult dureaza sa fie desecretizate si eliberate aceste fisiere, in conditiile in care, chiar daca nu pot promite un pistol fumegand, stiu ca informatiile continute vor fi de un real interes. Publicarea acestor fisiere va fi in mod special de actualitate, avand in vedere declaratiile recente cu privire la acest subiect facute de candidatul prezidential Hillary Clinton. Tabara Clinton a promis, inca din ianuarie, ca daca ea va ajunge la Casa Alba, va cauta sa desecretizeze toate documentele OZN din SUA si va trimite un grup de lucru in misterioasa baza militara Aria 51, unde adeptii teoriei conspiratiei sustin ca sunt detinute dovezi ale unor vizite extraterestre, pentru a stabili exact ce anume se petrece acolo. In acest context, in februarie 2016, jurnalistul de stiinta Jon Austin a publicat in periodicul britanic Express un articol despre un fost ofiter din marina militara americana (US Navy) care pretinde ca a vazut in viata sa mii de fisiere OZN ultrasecrete si este gata sa ridice capacul de pe ele. O parte din aceste documente ar dovedi si ele ca aparitiile extraordinare din padurea Rendlesham au fost reale.

Fisiere ultrasecrete?

Barbatul, in varsta de 49 de ani, care este casatorit si traieste acum in Ohio, spune ca a fost maistru militar clasa a treia la Centrul de Telecomunicatii Navale de la NAS Moffett Field, din februarie 1986 pana in octombrie 1989, perioada in care colabora si cu persoane de contact din Silicon Valley. El sustine, intre altele, ca poate pune in alta lumina misterioasa observatie de masa OZN de la Rendlesham. Asa cum scrie Jon Austin, barbatul, al carui nume nu a fost inca dezvaluit, sustine ca poseda autorizatia compartimentala de securitate TS SBI/ESI NATO/SIOP si o autorizatie pentru documente Top Secret pentru a lucra cu informatii exceptional de sensibile, inclusiv in cadrul NATO. Persoana in cauza afirma ca vrea sa se ajunga la o dezvaluire si a depus in acest sens un raport OZN la Reteaua Mutuala OZN (MUFON), cea mai mare organizatie de ancheta oficiala a prezentei extraterestre din lume, avand sediul in Statele Unite. In raportul sau el scria:
- Eu nu semnalez o observatie OZN, ci mai degraba o experienta legata de fenomenul OZN. Am copiile autorizatiilor mele de securitate.. Am manipulat, vizualizat si livrat, personal, mii de documente care implica proiecte privind fenomenul OZN si vizitatorii extraterestri. Acordul meu secret cu Guvernul SUA a expirat in octombrie 2014. In acest moment din viata mea, as dori sa impartasesc cunostintele mele, in speranta ca cineva va fi capabil sa le foloseasca in mod eficient spre dezvaluire.
El a mai precizat ca a fost coleg cu un angajat, transferat de la o statie aflata la nord de Londra, unde lucrase peste 10 ani:
- Era o facilitate comuna a Agentiei Nationale de Securitate a SUA (NSA) si a Guvernului Marii Britanii, insarcinata cu urmarirea OZN-urilor, care a inregistrat inclusiv incidentul din padurea Rendlesham.
Omul nostru a declarat pentru Express:
- Desi nu am vazut niciodata un OZN sau un extraterestru, am avut acces literalmente la zeci de mii de documente care confirma ca acestea sunt reale si au vizitat Pamantul.
Intrebat de ce nu a copiat unele dintre imagini sau texte, drept dovezi, el a spus:
- Din punct de vedere legal, nu eram autorizat sa iau cu mine informatii clasificate; aceasta ar fi fost tradare, iar tradarea este o crima. Eu nu posed nimic altceva decat marturia mea si documentele prin care dovedesc ca am avut in mod legitim autorizatiile individuale de securitate de top-secret.
El a mai spus ca un om de 60 si ceva de ani, cu inalte autorizatii de securitate, i-a relatat in detaliu despre misteriosul caz Rendlesham Forest si despre modul in care au fost implicati, cu siguranta, extraterestrii.

Sursa: Revista Magazin