BUCURESTI JOI. In Bucuresti, pe parcursul zilei, in conditiile cerului variabil, vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Spre seara si noaptea, vremea va deveni instabila, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi in jur de 36 de grade, iar cea minima de 17-19 grade.

BUCURESTI VINERI. Valorile termice vor fi in scadere accentuata fata de ziua precedenta, astfel ca vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data. Cerul va avea innorari mai ales in cursul zilei, cand temporar va mai ploua si vor fi descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 13-15 grade.

BUCURESTI SAMBATA. In Bucuresti, vremea se va mentine racoroasa pentru aceasta data, desi valorile termice diurne vor marca o crestere fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 25-26 de grade, iar cea minima de 13-15 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

IN TARA

Joi, vremea va deveni instabila in cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi caderi de grindina. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 30-40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, in cursul zilei in vestul, centrul si nordul tarii, iar noaptea, indeosebi in regiunile estice si sud-estice, local in centrul tarii si in zona de munte, in special a Carpatilor Orientali. Valorile termice vor marca o scadere semnificativa fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni racoroasa pentru aceasta perioada, in timp ce in sud si sud-est se va mentine calduroasa, local caniculara in orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18-19 grade in vestul si nord-vestul teritoriului si 35-36 de grade si izolat 37 de grade in sudul si estul Munteniei, sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei.

Vineri, vremea va deveni racoroasa si in regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales in cursul zilei, in regiunile estice si partial in cele centrale si sudice unde, local vor fi averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va avea intensificari in Dobrogea, iar in prima jumatate a intervalului si in Baragan, sudul Olteniei, Moldova si la munte, cu viteze ce vor depasi temporar 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 grade in estul Transilvaniei si in Maramures si 27 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime intre 6 si 16 grade, usor mai ridicate pe litoral.

Sambata, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, in prima parte a zilei la munte si in sudul teritoriului, iar noaptea in nord-est, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile estice, sud-estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 in zona subcarpatica si in depresiuni si 27 de grade in Oltenia.

TENDINTA

Incepand de duminica, vremea se incalzeste, astfel ca in primele zile ale saptamanii viitoare vom ajunge sa vorbim despre valori termice apropiate de normalul termic al perioadei in cea mai mare parte a tarii. Probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi mai ridicata, la inceput in jumatatea de nord a teritoriului, apoi si in est si sud-est, dar acestea nu vor fi pe spatii extinse si nici foarte importante cantitativ. Poate doar pe la munte sa se stranga cantitati de apa mai importante, unde ploile vor acoperi suprafete ceva mai extinse fata de restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 31 de grade.