Sanatatea bebelusului tau este primul pas catre o dezvoltare frumoasa a copilului. Deoarece in primele 12 luni de viata nou-nascutul trece prin diferite etape de crestere si dezvoltare, avand si o predispozitie spre anumite boli sau afectiuni, este important ca mama sa te inarmezi cu informatiile corecte pentru a nu fi luata prin surprindere si pentru a nu face loc panicii. Astfel, este mult mai usor sa faci fata provocarilor, sa treci peste schimbari si sa-i oferi bebelusului tau atentia si ajutorul de care are nevoie pentru a se dezvolta.


Un bebelus fara iritatii este un bebelus fericit

Iritatia apare cel mai adesea ca urmare a nivelului de umiditate din scutec. Avand in vedere sensibilitatea deosebit de ridicata a pielii bebelusilor, este foarte important sa optezi pentru produse care nu contin conservanti, coloranti, parfumuri sau alti iritanti cutanati. Bepanthen Unguent este cel mai folosit produs de ingrijire a pielii impotriva cauzelor iritatiei de scutec datorita protectiei ridicate pe care o ofera, a componentei hipoalergenice si a lipsei compussilor chimici toxici. Acesta ofera dubla protectie, creand o bariera impotriva factorilor iritanti la exterior (prin intermediul lanolinei) si crescand rezistenta pielii la interior, prin intermediul vitaminei B5 (pantenol).

Colicile, cel mai mare bau-bau din viata de parinte

Colicile se manifesta prin crampe sau dureri abodominale pentru care, din nefericire, nu exista un tratament sigur si eficient, ci doar incercari de ameliorare. Unii parinti au observat ca masarea abdomenului prin miscari circulare in jurul buricului sau plimbarile copiilor in brate ii linisteste. Altii au gasit un ajutor pretios in muzica linistitoare sau sunetele albe, facute de masina de spalat, de aspirator sau de uscatorul de par. Important este sa descoperi solutia potrivita bebelusului tau, astfel incat sa va puteti bucura impreuna de momente minunate.

Virusii si imunitatea scazuta

Virusii pot provoca frecvent gripa si raceli in cazul nou-nascutilor, ducand la infundarea nasului, febra si dureri in gat. Pana la varsta de 1 an, bebelusii pot face intre 6 si 8 infectii ale sistemului respirator superior. Desi, la nastere si din alaptat nou-nascutul preia o parte din imunitatea necesara, organismul lui nu e suficient de puternic pentru a face fata acestor afectiuni.
Totusi, hidratarea, baita calda, picaturile saline sau umiditatea crescuta sunt cateva dintre remediile care vin de hac simptomelor de raceala. Enterocolita inflamatorie sau cea produsa de virusi, bacterii sau paraziti este o afecțiune intalnita in primul an de viata al copilului si se manifesta prin diaree, crampe abodominale, varsaturi si, uneori, febra. O grija deosebita pentru igiena si alimentatie, cat si pentru protejarea de factorii de mediu sunt actiuni pe care orice mama este bine sa le aiba in ritualul zilnic de ingrijire.

Ragadele mamare sub control

Asa cum bebelusul trebuie ocrotit, hranit si protejat, la fel si mama are nevoie de odihna si preocupare pentru sanatatea ei. Unele dintre primele neplaceri care apar inca de la inceput sunt ragadele mamare. Acestea sunt mici fisuri sau rani ale mamelonului, avand drept cauza pozitionarea incorecta la san, in timpul alaptarii. Acestea pot fi tratate foarte usor cu ajutorul Bepanthen Unguent, un produs bivalent care are grija atat de confortul mamicii, cat si de cel al bebelusului. Este recomandat mamicilor, pentru ingrijirea sanilor in perioada alaptarii, cat si bebelusilor ca protectie impotriva cauzelor iritatiilor de scutec. Recomandarea este ca Bepanthen Unguent sa se foloseasca in igiena zilnica ori de cate ori este nevoie, chiar inainte de aparitia ragadelor mamare sau a iritatiilor de scutec.