sharethis.ro: Iata casele pe care oricine le poate construi in 3 zile. Sunt ieftine, ecologice si uimitoare / by Aurora
Totul a inceput cu Lord of the Rings si indragitele case ale hobbitilor. Casele din trilogie nu au putut sa treaca neobservate, asa ca unei companii americane i-a venit ideea sa treaca de la fictiune la realitate.
Magic Green Homes a lansat un kit pentru a construi astfel de case. Constructia lor este foarte simpla, practic oricine poate sa construiasca o casa de hobbit in 3 zile cu costuri minime. Pentru a asambla o astfel de casa este nevoie de doar 3 oameni, fara a fi necesare echipamente sofisticate de constructie.
Casele sunt facute din panouri prefabricate boltite fabricate cu materiale compozite laminate, delimitate de pereti in sol armat. Structura este usor de asamblat prezentand clapete perforate ca insurubarea si sigilarea componentelor sa fie cat mai usoara.
Casele se pot asambla si extinde ulterior in functie de preferintele fiecaruia.
In afara de faptul ca aceste case arata parca desprinse dintr-un basm, sunt confortabile iar faptul ca sunt acoperite cu pamant le ofera un dublu avantaj practic: izolatia excelenta care face ca temperatura interioara sa fie ridicata iarna si racoroasa vara.
Ferestrele si usile se extind lateral, astfel incat acestea nu vor fi astupate cand vor fi acoperite cu pamant.
Aceste case pot sa serveasca ca atelier de creatie sau cabana, dar in mod sigur sunt foarte confortabile si elegante.