Dupa o strategie care a adus multor tari o crestere spectaculoasa a numarului de turisti, cea mai mare clinica de vertebrologie din Romania, Bio Ortoclinic, lanseaza o oferta noua pe piata turismului medical: tratamentul durerilor de spate fara operatie. Programul are toate sansele sa devina unul de succes, avand in vedere ca nu mai putin de 70 de agentii de turism din toata vor pune umarul la popularizarea lui in randul turistilor straini.
Mergi in vacanta la mare sau in Capitala Romaniei si iti tratezi hernia de disc, spondiloza sau alte probleme ale coloanei vertebrale, fara operatie. Aceasta este ideea de la care au pornit reprezentantii celei mai mari clinici de vertebrologie de la noi din tara, atunci cand au lansat pachetele de vacanta si tratament destinate turistilor din strainatate, dar si de la noi.
Pentru a pune la cale o strategie de popularizare a acestor pachete, 70 de agentii de turism preocupate de dezvoltarea incoming-ului in Romania, s-au adunat la Constanta, la evenimentul prilejuit de deschiderea oficiala a celui de-al doilea centru de tratament al Bio Ortoclinic. ”Pana acum ceva vreme erau predispuse la astfel de probleme in principal persoanele de peste 40 de ani. In ultimii ani insa, se confrunta cu dureri de spate chiar si persoane abia trecute de 20 de ani sau chiar mai tinere. Oamenii stau tot mai mult aplecati deasupra computerului sau telefonului mobil, iar in aceste conditii, aparitia problemelor cervicale este doar o chestiune de timp”, a explicat directorul medical al Bio Ortoclinic, dr. Iulia Belc.
In aceste conditii nu e de mirare ca 80 % din populatia Romaniei se confrunta macar o data in viata cu dureri de spate. ”Mai grav este ca foarte multi dintre cei care acuza dureri de spate aleg ca prima varianta operatia, pentru ca nimeni nu le spune ca si in cazul lor ar putea functiona mult mai bine un tratament noninvaziv. Spre exemplu, din totalul pacientilor, jumatate sufera de hernie de disc, iar dintre acestia, doar 4-5% au nevoie de operatie, restul putandu-si rezolva problemele in urma unui tratament. Din pacate, mai mult de jumatate dintre pacienti recurg la interventii chirurgicale si, de cele mai multe ori, problemele recidiveaza si chiar se agraveaza. In strainatate, comportamentul pacientilor este indreptat mai intai catre tratamente si abia apoi, in cazul in care acestea nu pot da rezultate, catre operatii”, a declarat managerul general al Bio Ortoclinic, Mihaela Proicea.
Conform specialistilor in turism, tratamentele de top din Romania sunt cat se poate de tentante pentru turistii straini, pentru ca sunt chiar si de 3-4 ori mai accesibile decat cele din Occident. In plus, pe langa conditii de tratament de cinci stele, turistii-pacienti beneficiaza de cele mai bune servicii, dar si de ospitalitatea noastra deja celebra in strainatate. Toate acestea ii vor face sa plece incantati din Romania si sa le povesteasca si colegilor, prietenilor sau rudelor despre experienta placuta avuta la noi. ”Ne dorim sa vina la Constanta cat mai multi turisti straini asa ca sustinem cu tot sufletul acest proiect, mai ales ca oferta este una la standarde internationale, cu specialisti de top”, a spus Corina Martin, presedinta Asociatiei Litoral Delta-Dunarii, care a vizitat personal clinica de la malul marii.
Pana acum, cele mai cautate tratamente in randul strainilor au fost cele din domeniile stomatologiei si chirurgiei estetice, acestea atragand an de an mii de turisti in Romania. Cei mai multi vin din Germania si Israel, dar si din Italia, Franta sau Anglia. "Pregatim impreuna cu agentiile de turism pachete complete, care sa le asigure, transfer, cazare, investigatii medicale si chiar posibilitatea petrecerii unui sejur placut la Bucuresti si Constanta, pe durata tratamentelor, atat pentru pacienti, cat si pentru cei care ii insotesc", a spus Mihaela Proicea.
Patru unitati turistice din Bucuresti (Hotelul Phoenicia Express) si Constanta (hotelurile Ibis, Majestic si Perla) si doua clinici le-au pregatit deja celor interesati de acest gen de turism, mai multe tipuri de pachete.