Fundatia pentru Transplant si Federatia Romana de Fotbal organizeaza in data de 13 mai 2016 o Conferinta de Presa, la FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL MOGOSOAIA, incepand cu ora 17.30.
Conferinta marcheaza deschiderea celei de-a doua editii a Campionatului Balcanic de Fotbal al Pacientilor Transplantati, o manifestare internationala, aparuta la initiativele Consiliului Europei, care va avea loc in perioada 12-15 mai 2016 la Baza sportiva a F.R.F Mogosoaia.
La conferinta vor fi prezenti Miodrag Belodedici, Ioan Grigoras, Danut Lupu, Florin Constantinovici, Jean Vladoiu, Florin Cojoc (l ot paralimpic), Prof. Dr. Irinel Popescu (presedinte Consiliu Stiintific al ANT - capitan jucator), Dr. Vladimir Bradoveanu (Institutul clinic Fundeni), Liviu Constantin (ICUTR Cluj Napoca, Dan Luscalov (coordonator regional transplant Cluj), Dr. Victor Zota (Presedinte Fundatia pentru Transplant), Dr. Maryana Simeonova (director Agentia Nationala de Transplant din Bulgaria), Dr. Mirela Busic (reprezentant MS Croatia), Dr. Igor Codreanu (director Agentia de Transplant din Rep. Moldova, Dr. Andrei Nica (coordonator Balacaniada de Fotbal a Pacientilor Transplantati, Valeriu Ionita (antrenorul echipei RO).
- Campionatul Balcanic de Fotbal al Pacientilor Transplantati se desfasoara anual si reprezinta o modalitate de mediatizare a beneficiilor oferite de transplantul de organe, tesuturi si celule, precum si un schimb de experienta foarte util intre profesionistii din domeniu. In acelasi timp, se aduce un omagiu donatorilor pecum si familiilor acestora, evidentiind valoarea gestului altruist al donarii, precizeaza Dr. Victor Zota, Presedintele Fundatiei pentru Transplant.