www.ele.ro informeaza: In medicina traditionala chineza, fata este numita "oglinda sanatatii tale", prin urmare, acneea aparuta pe diferite zone de pe chipul tau ar putea fi un semn al unor dezechilibre sau probleme de sanatate.
Iata de ce afectiuni poti suferi in functie de zonele de pe fata in care apare acneea:


Acneea in zona fruntii

Fruntea este direct legata de sistemul digestiv. Daca ai probleme cu acneea in aceasta zona, afla ca acesta este un semn ca organismul se lupta cu toxinele rezultate in urma alimentatiei nasanatoase.
Incearca sa stai cat mai departe de grasimi, mancare procesata sau de tip junk food. Bea cat mai multa apa cu lamaie, ceai verde si consuma fructe si legume in fiecare zi.


Cosurile in zona dintre sprancene

Aceasta zona este asociata spiritului iar cosurile aparute intre sprancene indica probleme precum stresul, depresia si oboseala. Incearca sa dormi suficient, de preferat sa te culci inainte de ora 23.00 si gaseste modalitati de a te relaxa: o baie calduta, un film amuzant, exercitii de meditatie.

Acneea in zona sprancenelor

Acneea aparuta in aceasta zona indica probleme ale ficatului. Evita consumul de alcool si grasimi. De asemenea, cosurile aparute in aceasta zona ar putea indica diverse alergii alimentare. Pentru a preveni complicatiile, incearca sa te feresti de alimentele grase si dormi suficient.

Cosuri pe nas

Daca ti-au aparut cosuri pe nas, ai putea avea probleme cu inima. Verifica presiunea sangvina si nivelul de vitamina B si incearca sa tii un regim alimentar pentru a reduce nivelul colesterolului rau.

Cosuri pe urechi

Cosurile din zona urechilor pot trada afectiuni ale rinichilor. Pentru a preveni orice alte afectiuni, incearca sa te hidratezi si evita cafeaua, excesul de sare si alcoolul.

Acneea pe pometi

In cazul in care pometii tai sunt invadati de cosuri, nu ar fi rau sa faci o vizita rapida la pneumologie. Acneea in aceste zone indica probleme ale sistemului respirator. Daca fumezi, renunta la acest obicei sau la a petrece mult timp in zone in care se fumeaza.


Cosuri pe barbie

Cosurile de pe barbie indica afectiuni ale stomacului. Asadar, ar fi recomandat sa mananci cat mai sanatos si cat mai multe fibre, pentru a-ti imbunatati digestia.

Cosuri pe maxilare

Zona maxilarelor are legatura cu hormonii si stresul. Astfel, daca iti apar cosuri in aceasta zona, pot aparea schimbari hormonale. De asemenea, in functie de partea pe care apar, cosurile pot indica ce ovar elimina ovule in luna respectiva.