Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pe doua saptamani. Potrivit meteorologilor, in intervalul 8-21 Februarie 2016, vremea va fi, in general, ploioasa, cu temperaturi medii ce vor atinge valori de 13-14 grade la nivelul intregii tari.

In Banat, pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor fi de 9-14 grade, iar cele minime de la 2 la 5 grade Celsius. Valori usor mai coborate se vor inregistra in perioada 11-12 februarie si posibil in ultima zi a intervalului de referinta, cand media regionala a temperaturilor diurne va fi intre 6 si 9 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine relativ ridicata in mare parte a intervalului, iar in data de 10 februarie, apoi si in perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi, in general, moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar trecator, in special in noaptea de 10/11 februarie, pot aparea si precipitatii mixte.

In Crisana, in cea mai mare parte a intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor fi de 9 - 13 grade, iar cele minime intre 1 grad si 5 grade Celsius. Valori usor mai scazute se vor inregistra in perioada 11-12 februarie si posibil in ultimele zile ale intervalului cand media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5 - 8 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine relativ ridicata in mare parte a intervalului, iar in data de 10 februarie, apoi si in perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi in general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar temporar, in special in noaptea de 10/11 februarie si in prima parte a zilei de 11 februarie, vor aparea si precipitatii mixte.

In Transilvania, pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic, cu precadere cel diurn, va fi caracterizat de valori in general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmand a se inregistra, in medie, temperaturi maxime de 6 - 10 grade. In privinta valorilor minime, acestea vor oscila in jurul pragului de inghet in cele mai multe dintre nopti, iar temperaturi sub -5 grade vor fi posibile, in zonele depresionare, la inceputul intervalului. In perioada 10 - 11 februarie, dar si in jurul datei de 16 februarie, precipitatiile se vor semnala pe areale extinse si vor fi in general moderate cantitativ, insa probabilitatea pentru precipitatii locale, slabe se va mentine relativ ridicata si in restul zilelor. In noaptea de 10 spre 11 si pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi si lapovite sau ninsori, iar in rest vor predomina ploile.

In Maramures, pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor fi de 7 - 11 grade, iar cele minime de la zero la 4 grade. Valori usor mai coborate se vor inregistra in perioada 11-12 februarie si posibil si in ultima zi a intervalului de referinta, cand media regionala a temperaturilor diurne va fi de 4 - 6 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine relativ ridicata in mare parte a intervalului, iar in data de 10 februarie, apoi si in perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spatii extinse si vor fi in general moderate cantitativ. In noaptea de 10 spre 11 februarie si pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi mai ales lapovite si ninsori, iar in restul timpului vor predomina ploile.

In Moldova, in cea mai mare parte a intervalului de referinta, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi maxime de 5 - 10 grade si minime de la 0 la 4 grade. Valori nocturne mai coborate, in medie sub pragul de inghet, sunt de asteptat la inceputul intervalului, dar si in perioada 12 - 13 februarie. In jurul datei de 11 februarie precipitatiile, mixte, vor fi pe areale extinse si in cantitati moderate. Ulterior, se mentine relativ ridicata probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi) in general slabe, cu caracter local si temporar.

La nivelul Dobrogei, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii februarie. Astfel, se vor inregistra temperaturi la amiaza intre 6 si 11 grade, iar noaptea intre 2 si 6 grade, medie regionala. Valori minime usor negative sunt de asteptat la nivel local in primele nopti. In perioada 10-11 februarie, se vor semnala pe arii extinse ploi ce local vor fi mai insemnate cantitativ. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si in intervalul 13-16 februarie si. posibil. in ultima zi.

In Muntenia, vremea mai calda decat ar fi normal pentru luna februarie va caracteriza toata perioada celor doua saptamani, astfel ca sunt estimate, mediat pe regiune, temperaturi maxime de 8 - 13 grade si minime, in general, pozitive, de pana la 5 grade. Valori nocturne usor sub pragul de inghet se vor inregistra in primele nopti, apoi vor fi posibile doar izolat. Ploi frecvente si in general moderate cantitativ se vor semnala in noaptea de 10 spre 11 februarie. Dupa aceasta perioada, probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in perioada 13-16 februarie.

In Oltenia, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in luna februarie, pe tot parcursul celor doua saptamani, fiind estimate temperaturi maxime de 7 - 12 grade, medie regionala. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive, intre un grad si 4 grade, valori usor sub pragul de inghet urmand a se inregistra in primele nopti. In jurul datei de 10 februarie, va ploua pe spatii extinse si in cantitati in general moderate. Probabilitatea pentru ploi locale, cu caracter temporar, va fi mai ridicata si in perioada 13 - 17 februarie.

La munte, regimul termic al urmatoarelor doua saptamani va fi caracterizat de valori in general usor mai ridicate decat cele obisnuite in luna februarie, cu maxime ce se vor incadra intre 2 si 6 grade si minime de la -5 la -1 grad Celsius. Temperaturi mai scazute se vor inregistra in perioada 11-12 februarie, cand valorile diurne vor fi in general negative, iar cele nocturne vor cobori pana la o medie de -8 grade. Precipitatiile, la inceput mixte, apoi doar sub forma de ninsoare vor fi mai consistente in zilele de 10 si 11 februarie, determinand depunerea unui strat nou de zapada. In restul intervalului se mentin conditiile pentru precipitatii cu caracter local si temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.