Aplicatie pe telefon pentru masurarea tensiunii arteriale (Autoare: Magda Marincovici/mariustuca.ro)
Tensiunea arteriala va putea fi masurata cu ajutorul unei aplicatii descarcate gratuit pe telefonul mobil de pe site-ul www.tensiuneamea.ro.
Poate fi o aplicatie salvatoare, avand in vedere ca bolile cardiovasculare preprezinta principala cauza de deces a romanilor. Aplicatia Tensiunea Mea poate fi descarcata de orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare tip iOS si android. Astfel, pot fi monitorizate valorile tensiunii depistate cu ajutorul unui tensiometru electronic. Apoi, valorile inregistrate sunt stocate in tabele, prelucrarea acestora realizandu-se automat.
- Exista trei modalitati ca sa stii daca un pacient este hipertensiv sau nu, sau daca tratamentul lui este corect sau nu. Una este masurarea tensiunii arteriale in cabinetul medicului, al doilea este determinarea pe 24 de ore cu niste aparate si a treia este autodeterminarea la domiciliu, a afirmat luni presedintele Societatii Romane de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu Chitoiu.
Dintre cele trei modalitati, dr. Tatu Chitoiu spune ca auto-masurarea la domiciliu este cea mai buna, in special pentru prevenirea unor evenimente coronariene sau cardiovasculare.
- Tensiunea arteriala pe care si-o masoara singur pacientul acasa este cea care spune adevarul despre statutul sau de hipertensiv sau daca este controlata sau nu, subliniaza dr. Tatu Chitoiu.