Gata! Fara carne de porc, maioneza, creme de ciocolata. Liber la apa, suc de lamaie, legume, citrice si multa miscare / mariustuca.ro / Autoare : Magda Marincovic
E timpul sa punem punct exceselor si sa revenim la obiceiurile sanatoase. Adica: o buna hidratare, miscare zilnica, eliminarea toxinelor, renuntarea la grasimi, intarirea sistemului imun.

Hidratare
O hidratare constanta imbunatateste aspectul pielii si digestia, contribuie la eliminarea toxinelor. Un litru si jumatate de lichide zilnic constand in apa, ceai digestiv, ceai verde.

Miscare
Lasati masina si mergeti pe jos. Cel putin O jumatate de ora de mers in ritm alert. Inot. Sport de sala: baschet, volei etc. Schi. Patinaj. Orice, contra sedentarismului. Miscarea zilnica amelioreaza circulatia sangelui, tonifica muschii si reda starea generala de bine.

Eliminarea toxinelor
Dupa mesele copioase, care au pus lagrea incercare si, stomacul, si inima, dar mai ales ficatul e timpul sa treceti la o alimentatie usoara din care sa nu lipseasca salatele din ridichie neagra, suc de lamaie, morcovi, orez complet si o cantitate rezonabila de carne alba.

Renuntati la grasimi
Pentru a nu lua in greutate si a va proteja sanatatea, renuntati la fripturile din carne grasa, ciocolata, patiserie, produsele traditionale din carne de porc pline de grasime si greu digerabile.

Intarirea sistemului imun
Temperatura a scazut mult si organismul nostru are nevoie de un suport suplimentar pentru intarirea sistemului imun, in asa fel incat sa poata sa tina piept virusurilor gripale si ale altor infectii respiratorii, frecvente in aceasta perioada. Solutia: legume si fructe proaspete, mai ales citrice.