viataverdeviu.ro informeaza: Greata este foarte dificil de prezis, dar ajuta daca ai in bucataria ta ingredientele adecvate pentru a usura durerea si disconfortul. Fie ca o simti venind sau nu, greata si voma nu sunt niciodata placute. Aici sunt zece remedii eficiente, naturale, de casa pentru prevenirea regurgitarii.

1. Ghimbirul

Fara vreo indoiala, ghimbirul este cea mai buna cura pentru necazurile la stomac. Luat in orice forma, va alina greata. Daca tu calatoresti, ia batoane de ghimbir sau ghimbir cristalizat in loc de pastile sau plasturi pentru rau de calatorie. Studiile arata ca ghimbirul este mai eficient dacat orice potiune ai cumpara-o de la farmacie. Sari peste berile cu ghimbir, sau alte bauturi carbogazoase. Mare parte din berile sau bauturile cu ghimbir au lipsa ghimbirul curativ.

2. Sucul de merisoare

Sucul de merisoare este in general alinator al tractului tau digestiv si eficient in multe cazuri de greata.


3. Otet din cidru de mere

Adaugarea unei linguri de otet din cidru de mere plus o lingura de miere intr-o cana de apa, ajuta in general la greata. Apa poate fi calda sau rece.

4. Suc de varza sau zeama de varza murata

Ambele actioneaza aproape imediat asupra gretei si durerii. Un reducator de acid foarte eficient, care alcalinizeaza stomacul. Jumatate pana la o lingura intreaga intr-un pahar de apa va alina instant simptomele.

5. Ceaiuri


Menta, ghimbir, izma, musetel, lamaie, chimen, zmeura, scortisoara. Poti de asemenea sa incerci o bautura facuta cu ghimbir proaspat si suc de lamaie sau doar cateva cuisoare inmuiate in apa fierbinte.


6. Fenicul

Zdrobeste o lingura de seminte de fenicul si inmoaie-le pentru zece minute intr-o cana de apa clocotita. Indulceste dupa gust cu miere. Soarbe cat este nevoie pentru a taia greata.


7. Anason

Asta ajuta la vindecarea starii de greata. Fierbe anason ca ceai prin punerea unui sfert de lingurita intr-o jumatate de cana de apa clocotita. Lasa cinci minute la infuzat. Strecoara si bea-l odata pe zi. Sau presara niste anason peste legume lejere precum morcovii sau dovleacul. Daca stomacul tau va tolera fructele in timpul unui acces de greata, sau imediat dupa aceea, incearca ananson peste mere sau pere coapte la cuptor.


8. Ceapa

Suc de ceapa cat pentru o lingura. Amesteca cu o lingurita de ghimbir razuit si ia-le pentru greata.
9. Bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa calda (nu utiliza aceasta metoda daca esti insarcinata).
10. Lamaie sau limeta
Suge o felie de lamaie sau limeta (lamaie verde). Pentru un blocant imediat al starii de greata, amesteca o cana de apa, zece picaturi de suc de limeta si o jumatate de lingurita de zahar. Apoi adauga un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu . Suptul bucatelelor de gheata, cuburilor sau fructelor inghetate poate de asemenea ajuta la indepartarea starii de greata.