Cei care mai au de facut cumparaturi pentru Craciun trebuie sa stie ca astazi programul hipermarketurilor va fi mai scurt. Nici bancile nu vor fi deschise, cu mici exceptii, iar transportul in comun va avea un program de duminica.
Cele mai mari hipermaketuri vor avea astazi, in ziua de Ajun, un program mai scurt. De exemplu, magazinul Carrefour este deschis astazi pana la ora 19.00, fata de programul obisnuit pana la ora 24.00. Hipermarketul Auchan are program redus astazi pana la ora 18.00, iar hipermarketul Selgros este dechis inca din aceasta dimineata de la ora 6.00, pana la ora 16.00.
Majoritatea hipermarketurile vor fi inchise maine si pe 1 ianuarie. Exceptie fac Auchan din AFI Cotroceni, Cora din AFI Ploiesti si Mega Image din Bucuresti Mall.
Pe 24, 26 si 31 decembrie programul este mai scurt. Intre 27 decembrie si 30 decembrie si incepand de pe 2 ianuarie, cele mai multe dintre magazine vor functiona dupa programul obisnuit.
Lidl are cele mai multe zile libere pentru angajati in aceasta perioada, magazinele retelei fiind inchise pe 25 si 26 decembrie, precum si pe 1 ianuarie.
Programul bancilor, metroului si spitalelor
Metroul circula in prima si a doua zi de Craciun la interval de noua minute, pe toate cele patru magistrale, iar tramvaiele, troleibuzele si autobuzele RATB vor ajunge in statii conform programului unei zile de duminica.
Bancile au agentiile inchise in zilele de 25 si 26 decembrie, cu exceptia unor unitati din mall-uri, care vor functiona dupa programul acestora. Pe 24 decembrie, programul de lucru cu publicul va fi redus in cele mai multe sucursale, urmand ca in intervalul 28-30 decembrie sa se lucreze normal.
Totodata, noua spitale vor asigura asistenta medicala in Bucuresti, de Craciun si Anul Nou, in timp ce Serviciul de Ambulanta va avea program normal de lucru.