Senatorul Laurentiu Florian Coca a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Salariile bugetarilor in 2015. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In anul 2015 toti bugetarii se pot bucura de salarii marite intre 10% si 26%.
Cadrele didactice au beneficiat primele anul acesta de trei majorari salariale; doua de cate 5% in martie si septembrie pentru dascali si de 12 % pentru personalul nedidactic in luna august, iar ultima majorare a fost de 15% de la 1 Decembrie pentru toti cei care lucreaza in invatamant. In felul acesta, potrivit fostului ministru al Educatiei, domnul Sorin Campeanu, in invatamant, in 2015, salariile au crescut cu 26%.
Au urmat medicii. Angajatii din Sanatate, Asistenta Sociala si angajatii serviciilor de expertiza medicala primesc salarii majorate cu 25%. Guvernul a aprobat, in august, Ordonanta de Urgenta privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar .
Totodata, angajati ai administratiei publice si locale, jandarmeriei, politiei, inspectoratelor pentru situatii de urgenta si unitatilor de cultura si teatru primesc salarii marite cu 10% de la 1 Decembrie 2015.
Asa cum s-a anuntat cu ceva timp in urma, conform analizelor si prognozelor PSD, salariul minim brut pe tara si salariile din domeniul bugetar ar urma sa cunoasca intr-un ritm mai sustinut de crestere in urmatorii doi ani. Cresterea economica a Romaniei poate sustine aceste majorari de venituri ale populatiei. Si noi consideram ca de cresterea economica trebuie sa se bucure toti contribuabilii, asa cum de austeritate a avut parte marea majoritate a romanilor. Ramane sa vedem daca noii guvernanti si cei care vor veni dupa alegerile din 2016 vor continua aceasta politica favorabila oamenilor sau vor vira iar spre austeritate si impotriva cetatenilor. Noi ne vom lupta pentru aducerea unei mai mari prosperitati in casele romanilor.