Sambata, 28 noiembrie, de la ora 17, Libraria Humanitas de la Cismigiu va gazdui lansarea volumului Celula de minori de Alexandru Teodorescu, publicat recent in colectia Memorii/Jurnale a Editurii Humanitas, o reconstituire scrisa fara patetism a cotidianului inchisorilor comuniste prin care au trecut cativa tineri, la sfarsitul anilor '50. Vor participa autorul, Micaela Ghitescu, Radu Preda, Alexandru Tudorica si Mihai Miron. Evenimentul se va incheia cu o sesiune de autografe.
Volumul a aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.
Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email [email protected], in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 28 noiembrie, ora 15.
Cu toate ca nu regret cei cinci ani de umilinte si de sclavie, nu voi socoti niciodata inchisoarea un loc care permite spiritului uman sa atinga culmi nebanuite; dar intalnirile cu oameni de exceptie, suferinta cea de toate zilele, situatiile-limita prin care am trecut si nerenuntarea la lumea noastra, la idealuri, au transformat acele locuri de cosmar in Universitatea vietii si au facut din noi studenti pe viata. Acolo am invatat ce inseamna adevarata prietenie, sacrificiul, solidaritatea. (Alexandru Teodorescu).