Incheierea proiectului multi-regional OTP Antreprenor, derulat de OTP Consulting Romania si Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
Rezultatele, concluziile si ideile de sustenabilitate generate pe parcursul acestuia au fost prezentante recent in cadrul conferintei Start-up, don't stop! care a marcat finalul celor 10 luni de proiect.
OTP Antreprenor a generat nu mai putin de 40 de start-up-uri, dupa ce 40 de tineri antreprenori au primit, pe baza unui concurs, fonduri nerambursabile in valoare totala de 400.000 de euro pentru a-si initia o afacere.
Etichete personalizate, cadouri pictate, aplicatii pentru mobil sau platforme educationale online - cateva dintre afacerile unor tineri romani, finantate prin proiectul OTP Antreprenor.
- 10 luni de proiect;
- 400 de de tineri antreprenori participanti (intre care 211 de femei);
- 2 caravane de promovare, conferinte si sesiuni de consiliere in domeniul antreprenorial;
- 1 concurs de idei de afaceri, 59 de proiecte inscrise, 40 de castigatori;
- 40 de start-up-uri finantate cu cate 10.000 de euro fonduri nerambursabile;
- Peste 80 de locuri de munca nou create.
Proiectul multi-regional Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia, derulat de OTP Consulting Romania, companie membra a OTP Group, in parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, cea mai prestigioasa universitate tehnica din Romania, a ajuns la final.
Cu o valoare totala de aproximtiv 5,581,000 RON, proiectul a fost implementat in 7 judete: Gorj, Mehedinti, Valcea, Olt, Dolj, Bucuresti si Ilfov.
Acesta a avut un real succes in randul tinerilor antreprenori, reusind sa atraga, in cele 10 luni de implementare, 400 de persoane cu varsta peste 18 de ani, interesate sa initieze o activitate independenta. Dintre acestea, peste 60% fac parte din categoria de varsta 18-25 ani si sunt inscrise in invatamantul superior, iar peste 50% sunt femei.
Pe toata durata proiectului, persoanele din grupul tinta au participat la diverse cursuri de formare profesionala in domeniul antreprenoriatului, oferite gratuit in cadrul a 21 de sesiuni, care au debutat in luna martie si s-au incheiat in luna septembrie. Acestea au fost sustinute atat la Bucuresti, cat si la Craiova, de formatori acreditati.
OTP Antreprenor este cel mai important proiect dezvoltat de OTP Consulting Romania in acest an. In cele 10 luni de proiect, au fost oferite cursuri gratuite de formare in domeniul antreprenoriatului pentru aproximativ 400 de tineri dornici sa patrunda in mediul de afaceri romanesc. In plus, a fost dezvoltata si o importanta retea de networking intre antreprenorii aflati la inceput de drum. Incurajati de feed-back-ul seminariilor tematice din luna septembrie, seria evenimentelor Business to Business a continuat si a fost creat un cadru mai amplu, in care sa oferim tuturor tinerilor care vor sa isi deschida o afacere ocazia de a se intalni cu alti antreprenori, pentru a genera solutii de colaborare si noi idei de afaceri. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sustinerea principalului nostru partener - Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.
Printre invitatii speciali ai conferintei au fost reprezentanti marcanti ai mediului de afaceri, antreprenorial si universitar, la nivel national si international.