Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Doctore, esti eroul meu! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In vremurile tulburi pe care le traim, ne uitam in jur si ne cautam repere. Cand vietile ne sunt date peste cap de tragedii care parca nu se mai termina vrem sa ne gasim modele de comportament si de constiinta. Ne intrebam cine sunt eroii nostri.
Si, din fericire, ii gasim. Sunt cei care cu viata lor apara viata indiferent de numele profesiei lor: pompier, jandarm, politist, militar sau medic. Toti sunt eroii nostri si tuturor ar trebui sa le aratam respectul nostru profund. Dintre toti acestia, astazi vreau sa ma refer in mod deosebit la cei care poarta halatul alb. Ma revolta cand vad ca unii arunca cu pietre in cei care pentru fiecare dintre noi, uneori aflati in situatii de viata si de moarte, fac cumva lucruri pe care doar ei stiu sa le faca, si ne salveaza. Ma revolta cand vad ca intreg sistemul medical este tinta atacurilor unora care se mai potolesc doar dupa ce vin strainii sa confirme pregatirea exemplara a medicilor romani, atentia pe care o acorda pacientilor si munca excelenta pe care o fac.
Medicii si asistentii medicali, intreg personalul medical, sunt eroii mei! Fiecare dintre ei vine la serviciu zi de zi si isi face datoria cu cinste si respect fata de pacient, fara a purta titluri de glorie pentru daruirea lor. In fiecare zi, acestia aduc alinare celor in suferinta si salveaza vieti, devenind speranta pentru bolnavi. De multe ori, in situatii de urgenta si de dezastru, isi asuma riscuri uriase si pun nevoile celorlalti mai presus de ale lor. Unii vor spune ca sa trateze, sa vindece, sa ingrijeasca pacienti e pentru cei care si-au ales aceasta meserie nobila ceva, firesc, din fisa postului. Insa sunt multe momente in care medicii si asistentii fac eforturi supraomenesti, dincolo de o simpla indatorire de serviciu, pentru a salva vieti.
Ca muresean, ma mandresc cu performantele centrului medical Targu Mures in toate domeniile de specialitate, unele unice inovative si unice in tara si cu sistemul local de urgenta care continua sa fie un model.
Felicit personalul medical pentru profesionalism, responsabilitate si devotament si ma gandesc cu recunostinta la cei care si-au pierdut viata in misiuni de salvare. Voi toti sunteti eroii mei!