Senatorul Niculae BADALAU a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Integritate si competenta vs. Guvernul Romaniei. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Societatea civila, despre care in ultimele saptamani s-a tot vorbit mai mult ca niciodata dupa 25 de ani, a ales sa ceara in strada tehnocrati in Guvern si i s-a dat ceea ce a cerut, numai ca cei alesi sa faca parte din Guvernul Romaniei, nu sunt nici pe departe specialisti sau specializati in domeniile respective. Lista este lunga, de la Ministerul Sanatatii pana la Ministerul Justitiei, toti cei care au fost propusi au fost imediat retrasi, si lista va tot continua.
Premierul actual trebuie sa respecte, impreuna cu tot Cabinetul, o serie de criterii de integritate si competenta, fara aceste lucruri fundamentale nu vor putea pune in aplicare si continua ceea ce Guvernul Ponta a realizat in anii de guvernare respectiv: o serie de scaderi de taxe care au fost bine primite de mediul de afaceri si aici mentionam scaderea CAS cu 5%, scaderea TVA la alimente de la 24% la 9%, scaderea TVA de la 24% la 20% care urmeaza sa fie pusa in practica de la 1 ianuarie 2016.
De mentionat totodata, faptul ca, pentru prima data in ultimii 25 de ani, ca urmare a reorganizarii ANAF si a infiintarii Directiei Anti - Frauda, bonurile fiscale au devenit o regula pana la toate magazinele de pe litoral, iar incasarile din TVA au crescut cu 20% pe primele sase luni din 2015.
Sunt constient ca in prezent oamenii sunt ingrijorati de ceea ce va face viitorul guvern si sper ca vorbim de oameni competenti cand ne referim la premierul desemnat Dacian Ciolos si la membrii noului cabinet. Sper ca vor continua politicile de dezvoltare si bunastare pentru romani demarate de guvernul Ponta.