Asociatia ANCE EUROPE impreuna cu A.U.R. - Asociatia Naționala a Specialistilor in Resurse Umane, Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala (ASSOC), Fundatia Doina Levintza si Athens Network of Collaborating Experts (ANCE) Grecia organizeaza conferinta de incheiere a proiectului M.A.T.C.A. - Munca - Adaptabilitate - Traditie - Coeziune - Actiune” POSDRU/168/6.1/S/145899.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1.: Dezvoltarea economiei sociale.
Obiectivul general al proiectului este sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piața muncii si promovarea incluziunii sociale, prin intermediul dezvoltarii de structuri ale economiei sociale, din doua regiuni: Bucuresti - Ilfov si Nord - Vest
In cadrul proiectului M.A.T.C.A. au fost infiintate sase structuri de economie sociala, din care patru functioneaza in mediul rural si au fost create a 40 de locuri de munca, dintre care 26 se adreseaza persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile. Domeniile de activitate sunt: organizarea de evenimente, catering, atelier de ceramica, magazin on-line de obiecte traditionale maramuresene, atelier de croitorie si magazin on-line cu show-room pentru articole vestimentare si accesorii.
Structurile de economie sociala ROCKHOUSE EVENTS, FUNDAÈšIA DOINA LEVINTZA, MATCA FOOD, MATCA DESIGN, ATELIER CERAMIC NORD PROD si AUTHENTIC PROD SHOP va invita pentru a va impartasi povestea lor si pentru a va delecta cu rezultatele efortului imens intreprins in cadrul acestui proiect. Vom trece in revista momentele cruciale, de la infiintare si trecand prin toate etapele care includ masuri de incluziune sociala a grupurilor vulnerabile, recrutarea personalului, formare profesionala si pana la activitatile de promovare a produselor si serviciilor furnizate de catre aceste structuri de economie sociala.
Proiectul M.A.T.C.A. se deruleaza pe parcursul a 14 luni si consideram, fara falsa modestie, ca ar putea fi nominalizat pe lista proiectelor care constituie exemplu de buna practica in economia sociala.
Evenimentul va avea loc in data de 12 noiembrie 2015, la Teatrul Elisabeta din Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, Bucuresti, incepand cu orele 11:00.