Magda Marincovici a postat pe Facebook un text, pe care il puteti citi in continuare:
In ziua de 2 noiembrie, Biserica Romano-Catolica ii pomeneste pe credinciosii raposati, in toate bisericile Arhidiecezei prin celebrarea unui requiem solemn pentru odihna vesnica a celor ce s-au intors in Casa Tatalui. Inainte de aceasta celebrare in Catederala Sfantul Iosif, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, a mers la locul tragediei de la Club Colectiv. A ingenunchiat, a aprins o lumanare si s-a rugat pentru odihna vesnica a celor care si-au pierdut viata in incendiul de vineri seara, pentru insanatosirea celor raniti si pentru alinarea durerii celor apropiati victimelor. Un gest de umilinta profunda si discreta.
Cei care au avut parte de a conduce pe ultimul drum pe cineva drag isi aduc aminte ca, in clipele acelea, cand esti fata in fata cu sicriul neinsufletit iti vin in minte multe despre fiinta pierduta. Bune si rele. Dar mai ales te intrebi daca ai facut totul pentru a indeparta moartea. Dar din ceea ce a spus arhiepiscopul la locul tragediei, devenit loc de pelerinaj, am priceput ca noi, ca societate, nu am facut mai nimic pentru a preveni aceasta tragedie.
- Cred ca n-am lucrat indeajuns pana acum, in acesti 25 de ani, noi, bisericile, ca sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si de a actiona, ca uite noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri, insa vedeti circumstanta aceasta ne-a aratat ca acestea pot fi criminale. De aceea spun ca n-am facut mare lucru pana acum sa schimbam, nu numai noi, Biserica, dar toata lumea, ceva, ca nu am protestat cand am intalnit si minciuna, si coruptia, si neglijenta, indiferenta, caci acestea, repet, pot fi criminale, a spus IPS Ioan Robu.
Aceste cuvinte mi-au luat parca o panza de pe ochi si am vazut societatea in care traim. Si ca nu acei tineri ridicati la Cer sunt morti, ci moarta este societatea noastra. Ea este intoxicata. In clubul sau mai degraba cuibul mortii au pierit din cauza fumului otravit copii si tineri. Societatea noastra este intoxicata de mult nu cu fumul unui incendiu, ci cu minciuna, smecherie, coruptie, neglijenta, indiferenta. Suntem o societate bolnava, isterica, abulica. Suntem un trup fara suflet.