29 Octombrie a fost declarata din 2004 de catre membrii Asociatiilor cu Psoriazis din intreaga lume (IFPA), ca Ziua Mondiala a Psoriazisului (in lume exista 125 milioane persoane afectate de psoriazis/artrita psoriazica).
Urmand tradiatia anilor precedenti, Societatea Romana de Dermatologie aduce in atentia opiniei publice aceasta zi, prin campanii de informare si educare a populatiei.
Tema acestui an este: "Si NU uita Psoriazisul NU este Contagios!" Ca in fiecare an, Societatea Romana de Dermatologie, este alaturi de bolnavii cu psoriazis si aduce inca o data in atentia opiniei publice, faptul ca aceasta boala nu este contagioasa.
SRD isi propune si de aceasta data sa incurajeze sistemul de asistenta medicala, guvernul, medicii, asistenti medicali si pe toti cei responsabili pentru ingrijirea psoriazisului, pentru a permite persoanelor care sufera de aceasta boala sa aiba acces la o terapia optima. Pentru prea mult timp, psoriazis / artrita psoriazica a avut o prioritate scazuta. Va reamintim ca din luna mai 2014 aceasta afectiune a fost votata la nivel mondial in cadrul OMS pe lista bolilor grave, debilitante.
Despre toate acestea, dar si despre multe alte lucruri nestiute, necunoscute in legatura cu aceasta boala se va vorbi in cadrul unei conferinte de presa. Evenimentul va avea loc, joi, 29 octombrie 2015, la Hotel Crowne Plaza (B-dul Poligrafiei, nr. 1, sector 1, Bucuresti), sala Primavera.
Organizator este Societatea Romana de Dermatologie (SRD) care aduce in atentia opinie publice aceasta zi si la nivel national prin manifestari locale in principalele centre dermatologice din tara, precum Cluj Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Targu Mures, Sibiu, Oradea, Timisoara, Brasov cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului. In Bucuresti, afise si pliante cu informatiile campaniei se pot gasi in cladiri de birouri, centre de infrumusetare (saloane coafura, cosmetica, etc), sali de sport, piscine, acolo unde ecoul SRD a fost primit pozitiv.
Vor participa ca speakeri: Prof. Dr. Alexandru Tataru- presedintele Societatii Romane de Dermatologie, Dr. Alin Nicolescu - Secretar General al SRD.
Cu acest prilej va fi lansata o noua campanie de educare si informare, intitulata generic "Si NU uita Psoriazisul NU este Contagios!" prin care romanii sunt invitati sa fie solidari cu pacientii afectati de psoriazis, intelegand ca aceasta afectiune nu este contagioasa. De asemenea, va vor fi prezentate si rezultatele campaniei derulate anul trecut, campanie care a generat o crestere remarcabila a adresabilitatii la medic.