Cand faci un test de sarcina, cel mai important lucru este sa obtii raspunsul corect. De un raspuns gresit se tem cele mai multe femei inaintea testului, dar si dupa ce afla rezultatul. Adevarul este ca de multe ori femeile fac cateva greseli care pot influenta rezultatul testului. Iata care sunt cele mai frecvente lucruri pe care femeile nu le fac bine.

Faci testul prea repede


In aceasta situatie testul poate fi influentat si nu vei capata raspunsul corect. Inainte era destul de simplu, asteptai pana cand in ziua in care trebuia sa inceapa menstruatia si apoi faceai testul de sarcina. Sfarsitul povestii. Problema este ca acum exista multe alte teste de sarcina pe piata care spun ca functioneaza inainte de aceasta data. Problema este insa ca nu toata lumea are in acel moment nivelul necesar de hCG in urina.

Nu astepti destul pentru rezultate

Cele mai multe teste de sarcina vin cu instructiuni explicite. In interiorul cutiei vei gasi o hartie cu instructiuni in care ti se spune cat trebuie sa astepti pentru a citi rezultatul testului. Aceste teste iti vor spune intervalul de timp care trebuie sa treaca pentru ca testul sa arate rezultatul corect. Pe masura ce urina trece prin fereastra indicator, poate parea ca amandoua liniile sunt prezente sau ca semnul plus este vizibil. Asta nu inseamna ca esti insarcinata, ci doar ca testul functioneaza. Trebuie sa astepti pana la terminarea timpului alocat indicat in instructiuni, care in mod normal este de 1-2 minute. Ar fi bine sa te uiti la ceas pentru ca ti se va parea timpul cel mai lung din lume si vei avea tendinta sa te uiti mai repede la rezultat.

Astepti prea mult sa citesti testul

Exact invers decat in situatia de mai sus, unele femei asteapta prea mult sa citeasca rezultatele testului de sarcina. De multe ori femeile fac testul dimineata inainte sa faca orice altceva, apoi fac dus si se aranjeaza si abia dupa aceea verifica testul. In mod normal, fereastra de oportunitate pentru a citi testul este de cinci minute. Dupa acest termen, testul poate functiona si poate arata ca un pozitiv foarte slab cand de fapt nu a fost detectat hCG in urina.

Nu crezi in testul pozitiv

Cele mai comune cauze ale greselilor unui test de sarcina sunt datorate greselilor utilizatorilor si nu testului in sine. Daca ai un test de sarcina care iti spune ca este pozitiv, trebuie sa iti asumi acest lucru si sa actionezi in consecinta. Rareori, exista situatii in care testul sa indice o sarcina dar sa nu (mai) fi insarcinata: in cazul in care ai o sarcina chimica sau un avort spontan timpuriiu. Rezultatul este fals pozitiv. Este situatia in care ai destul hCG ca sa activeze testul, dar ai avortat imediat dupa formarea sarcinii. Cazurile sunt insa rare. Cel mai bun mod de a verifica un test pozitiv este sa faci un al doilea sau sa faci un test de sange.

Nu mai faci un al doilea test dupa un test negativ

Daca ai obtinut un rezultat negativ, in special daca a fost un rezultat neasteptat sau daca nu ai menstruatie o saptamana mai tarziu, trebuie sa reiei testul. Este ceea ce scrie pe majoritatea instructiunilor testelor. Motivul este ca organismul are timp sa produca destul hCG pentru a fi detectat in urina. De aceea, un test negativ poate sa nu fie de fapt un test negativ. Poate sa fie doar prea devreme pentru un test pozitiv.
Sursa: About.com