Magazin: Clarvazatorii militari americani si fenomenul OZN (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
In raportul facut de Institutele americane, de evaluare a experimentelor, s-a mai reprosat ca, precizia nefiind de 100% si neexistand posibilitatea unui control al corectitudinii, desi unele observatii au fost precise, altele au fost inconsecvente, inexacte si necesitau interpretari subiective substantiale. In consecinta, informatiile furnizate nu au fost folosite pentru ghidarea unor operatiuni. Toate aceste neajunsuri recomandau oprirea programului in cadrul comunitatii de informatii ale armatei, ceea ce s-a si realizat in 1995.
Desigur, cele mai multe documente din arhiva Stargate nu se refera la OZN-uri, ci la cu totul alte subiecte, cum ar fi: incercarile de a localiza: avioane prabusite, transporturi de droguri, ostatici etc. Arhiva Stargate contine, de asemenea, o multime de materiale despre cercetarile de clarviziune efectuate in alte tari, in special in URSS.
Dr. Paul Smith, un clarvazator si autorul unei carti despre vizualizarea la distanta, carte intitulata CITIND MINTEA DUSMANULUI (Reading the Enemy's Mind), a obtinut un doctorat in filosofie la Universitatea din Texas, din Austin, in 2009. Teza sa de doctorat afirma ca perceptia extrasenzoriala este o dovada ca mintea este mai mult decat materie pur si simplu. El argumenteaza aceasta referindu-se la diverse aspecte legate de parapsihologie si vizualizarea la distanta. O copie PDF a acestei disertatii poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Universitatii din Texas.
Exista si o revista consacrata vizualizarii la distanta (editata de Daz Smith), numita EIGHT MARTINIS, din care au aparut deja 12 numere, disponibile si pe site-ul revistei. Numele ciudat este un termen intern folosit de comunitatea de informatii care practica vizualizarea la distanta. Ingo Swann, un personaj cheie al acestei comunitati il explica spunand ca termenul se refera la rezultate de clarviziune atat de bune incat sparg realitatea si dupa care nu-ti revii decat daca bei 8 Martini. Revista contine nu putine referiri la fenomenul OZN. Interviurile lui Daz Smith cu clarvazatorii includ, de obicei, cel putin o intrebare, daca cel in cauza a observat vreun OZN.

Paranormalul din noi

Un clarvazator militar descria vizionarea la distanta ca proiectarea constiintei departe de corp, ca intr-un spatiu paralel, dar unul care se impleteste cu cel pe care-l experimentam prin cele 5 simturi. Clarvazatorii efectueaza o calatorie prin spatiu, pot simti ceva in jurul lor, sau pe terenul la care au ajuns, dar probabil intr-un spectru de lumina diferit intrucat ei nu sunt vazuti de cei aflati acolo. Uneori este ca si cum ai privi printr-un ochi de geam. Doar observi; nu interactionezi cu cele de acolo. Vizualizarea la distanta trebuie realizata intr-o stare echilibrata, foarte stabila si concentrata a mintii si a corpului, ca si in conditii specifice.
Un capitol masiv in fisierele eliberate de CIA priveste conexiunea dintre vizualizarea la distanta si fenomenul OZN: materiale privind cazuri OZN, actiuni de ufologie ale clarvazatorilor, alte persoane implicate atat in ufologie cat si in vizualizarea la distanta. Pe langa cazurile Rendlesham si Cash-Landrum, deja amintite, in aceste documente sunt trimiteri la cazul de rapire de la Pascagoula, la mutilarile de animale, la o tentativa de a vedea planeta Marte acum un milion de ani, o deplasare la Sediul Federatiei Galactice, OZN-uri subacvatice, baze ET pe Pamant si altele. Toate acestea au fost tinte in timpul unor sesiuni de antrenare a clarvazatorilor militari. Isaac Koi nota ca unele dintre aceste titluri nu sunt chiar tipice pentru CIA. A existat chiar si un program de instruire pentru contracararea activitatii extraterestrilor pe Terra.
Conexiunea dintre clarvazatori si ufologie este mai profunda decat ar parea la o examinare superficiala. Ajunge sa mentionam doar cateva nume regasite in documentele CIA: astrofizicianul Jacques Vallee, cercetatorii Hal Puthoff si Russell Targ, de la Institutul Stanford, generalul maior Albert N. Stubblebine III, Robert Wood, de la McDonnell Douglas, astronautul Edgar Mitchell, miliardarul Robert Bigelow, scriitorii Jim Marrs si Jim Schnabel. Multi dintre oamenii pentru care exista informatii detaliate in aceste fisiere sunt membri ai asa-numitului Aviary: Kit Green si Ron Pandolfi de la CIA, colonelul John Alexander (armata SUA), Dale Graff (DIA), C. B. Scott Jones (US Navy). Multe dintre numele de mai sus sunt binecunoscute cititorilor fideli ai acestei rubrici din Magazin.