comisarul.ro / EXPLOZIV / SALTELISTA, la DNA sau la Parchetul General?
Se pare ca, la acest moment, doar asta-i intrebarea. Pentru ca un dosar pe numele Saltelistei, in care sa fie chemata la audieri, s-a deschis cu siguranta, spun surse judiciare. Dupa toate probabilitatile, vorbim despre un dosar deschis la Parchetul General condus de Tiberiu Nitu. Alina Gorghiu, ca reprezentant AVAS, l-a ajutat pe Baaklini Said sa castige procesul cu statul roman, neprezentandu-se la proces! Sursa: Raportul Corpului de Control al Primului-ministru Emil Boc. Doua semnale : dezvaluirile Premierului Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului, cu prilejul dezbaterii motiunii de cenzura, dar mai ales afirmatia insidioasa a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, conform careia doar timpul poate confirma daca Alina Gorghiu este curata, vin sa confirme suspiciunile ca, la un anumit nivel se lucreaza.
Baaklini Said a fost deja condamnat in prima instanta la 7 ani de inchisoare inca din decembrie 2013 pentru un prejudiciu total de 260.000.000 de euro, rezultat din mai multe afaceri, cele mai cunoscute fiind cu motoarele de la Resita si Institutul National al Lemnului! Presa a consemnat anterior ca Baaklini a fost dat in urmarire generala, fiind prins in Bulgaria, in 28 noiembrie 2010, avand asupra sa suma de 20 milioane de euro! Interesant de subliniat este faptul ca a doua zi dupa condamnare i s-a retras cetatenia romana sub motivul apartenentei la nu stiu ce grupare terorista, jurnalistii de investigatie vazand in aceasta ciudata decizie doar o operatiune de extragere din Romania prin extradare pentru a-si tine pliscul! Ceea ce, fiind cetatean roman, conform Constitutiei, nu ar fi fost posibil, caci un cetatean roman nu poate fi extradat. Surprinzaor este faptul ca nici acum nu avem o sentinta definitiva in acest proces! Toata operatiunea poate fi citita pe avocatura.com.
Pasajele din Raportul Corpului de control al Primului ministru Emil Boc din anul 2009 se pot citi pe site-ul publicatiei Obiectiv. Pe care le reproducem in facsimil in imaginile de mai jos.
Citind cu atentie aceste pasaje din Raportul Corpului de Control al Primului-ministru din 2009, lucrurile se complica si atat procurorii, cat si ANI, trebuie sa reia cercetarile, caci lucrurile nu mai sunt asa de simple cum au fost tratate pana acum, mai ales in ceea ce priveste activitatea Casei de avocatura GORGHIU, POP SI ASOCIATII in timpul procesului cu Baaklini Said!
In sinteza, Raportul Corpului de Control spune urmatoarele:
- Alina Gorghiu a fost numita consilier la AVAS in data de 17.07.2007
- AVAS a incheiat cu firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII 4 contracte in perioada 2007-2008, in valoare de 53.000 euro plus TVA
- INL (Institutul National al Lemnului) a incheiat un contract cu firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII in data de 24.04.2008 pentru un an, incepand cu luna mai 2008
- in 18 februarie 2009, AVAS reziliaza Contractul cu firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII pentru ca firma nu s-a prezentat la termenul din 29.09.2008, ceea ce a dus la castigarea procesului de catre Baaklini Said in dauna statului roman!
Cind a fost acuzata de conflict de interese, Alina Gorghiu a replicat printr-o Declaratie de presa pe care a remis-o Agentiei AGERPRES in ziua de 25 martie 2015, in care afirma ca se retrasese din firma firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII in data de 17.07.2007, deci nu a semnat si nu a mai reprezentat vreo companie!
Din acel moment, procurorii si ANI ar fi trebuit sa reia cercetarile fata de Alina Gorghiu, caci declaratia sa reprezinta o minciuna cat casa, care poate fi dovedita chiar cu Declaratia de avere si Declaratia de interese, pe care, sub semnatura proprie, Alina Gorghiu le-a depus la Parlament in calitate de deputat! Din Declaratia de avere depusa in 12.12.2008, care poate fi vazuta pe site-ul Camerei Deputatilor, se observa ca Alina Gorghiu a incasat de la firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII suma de 203.958,38 RON net! In acelasi timp, asa cum scrie in document, Alina Gorghiu era si Consilier Presedinte la AVAS, unde avea un salariu confidential, ascuns sub formula CF. FISA FISCALA!
Si lucrurile nu se opresc aici, caci tot Alina Gorghiu a depus la Parlament si Declaratiile de interese, care confirma ca Alina Gorghiu reprezenta firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII si in anul 2012, detinind 50% din partile sociale si 50% din partile industriale. E de neimaginat cum a putut Alina Gorghiu sa dea acea Declaratie de presa in martie 2015, in care afirma senina ca din anul 2007 s-ar fi retras din firma GORGHIU, POP SI ASOCIATII, stiind ca a depus Declaratiile de avere si interese din care rezulta cat se poate de clar ca a mintit si ca era in firma si in anul 2012!
Cine este Baaklini Said, cel care a fost ajutat de firma Alinei Gorghiu sa castige prin neprezentare procesul cu statul
Said Baaklini si Sorin Blejnar au fost initial complici la prejudicierea bugetului public cu 41.943.157 lei. Adica aproape 10 milioane de euro. Suma reprezinta returnari ilegale de TVA pentru niste tranzactii imobiliare fictive. Prin intermediul a doua offshore-uri din Cipru (Potts Agri SRL) si Panama (Scottsdale Business Corporation), banii au intrat in conturile BCS Secure Investment SRL.
Cand tandemului Baaklini - Blejnar i-a fost intrerupta activitatea infractionala, prejudiciul creat statului roman, pe seama returnarilor ilegale de TVA si a evaziunii fiscale, a ajuns la 260 de milioane de euro si a implicat cel putin o duzina de VIP-uri politice, oameni de afaceri, mai multi sefi de vama, generali si ofiteri superiori de politie si SRI.
Baaklini si Hassan Awdi au fost complici in prejudicierea statului roman cu 35 de milioane de euro, in dosarul falimentarii RODIPET.
Un tun mai modest, de 2,5 milioane de dolari, l-a dat Bancii Agricole, in luna aprilie 1998.
A achitat voluntar o datorie de 3,5 milioane de euro a Institutului National al Lemnului, dupa care a trecut la executarea silita a activelor institutului in valoare de 15 ori mai mare decat datoria.
Locotenentii lui Baaklini, Ali Danfash, Ahmed Kadum si Omar Feisal, au cumparat fictiv societatile comerciale, cu datorii catre stat si diversi furnizori, ale lui Cristian Boureanu si ale lui Cristi Borcea, dupa care cumparatorii au disparut. In acest fel, Cristian Boureanu a scapat de datorii de circa 8 milioane de euro, putand sa contracteze credite bancare de zeci de milioane de euro.
Marele tun pregatit de Said Baaklini a fost exportul fictiv a 4 motoare de la UCM Resita intr-o tara din Africa, fiindu-i aprobate returnari de TVA in valoare de 60 de milioane de euro. Nu i-a reusit. A fost arestat de catre autoritatile bulgare, pe aeroportul din Sofia, in timp ce incerca sa dispara, pentru a se sustrage urmaririi penale. In momentul arestarii avea asupra sa 20 de milioane de euro cash, in bancnote de 500. Suma trebuia sa ajunga la Miami, unde avea un bussines cu Elena Udrea, Dorin Cocos si Cristi Borcea.
In jurul lui Said Baaklini s-a tesut o retea de interese ale familiei Elena Udrea - Dorin Cocos, a multor generali si oameni de afaceri. Mai multi sefi de vama si ofiteri superiori din politia de frontiera si antitero - SRI ar fi protejat contrabanda cu sardine, tigari, zahar, orez si alte produse efectuata de Baaklini pe ruta China - Romania- Anglia.
Omar Hayssam si Costel Bobic apar si ei complici ai lui Baaklini, dar si o pleiada de politicieni din toate partidele pe la care Mafiotul nr. 1 s-a perindat cu donatii si sponsorizari in schimbul protectiei. Din lista lui Said nu lipsesc nume sonore.
Unii oameni mai informati sustin ca Elena Udrea ar fi primit si transferat, la randul ei, sume importante din diverse afaceri catre persoane sus-puse. In joc ar fi intrat si 20 pana la 50 la suta din evaziunea fiscala de care nu ar fi straine diverse nume sonore din lumea afacerilor spectaculoase (Cristian Boureanu, Cristi Borcea, Said Baaklini, Dumitru Puzdrea s.a.).
Surse amabile din Parchet au spus ca, in ancheta fiind, Said Baaklini a inceput sa vorbeasca mai mult decat trebuia si nu mai poate fi oprit. A devenit periculos pentru inaltii sai protectri politici. Concluziile anchetei arata ca in spatele gruparii de criminalitate organizata condusa de Said Baaklini au stat Elena Udrea, Traian si Mircea Basescu, Sorin Blejnar si Gheorghe Falca. Cuantumul final al prejudiciilor aduse statului roman este estimat la 260.000.000 de euro.
Ce ar sustine Baaklini in confesiunile sale? Ca ar fi fost arestat pentru:
- Nu a achitat exclusiv celor doi frati si celor mai inalti protectori 60 de milioane de euro, ci tuturor protectorilor;
- A refuzat sa predea reteaua de afaceri pe ruta China - Romania - Anglia, cu care lucreaza, in continuare, din detentie;
Din cauza dezvaluirilor si a persoanelor implicate, ancheta se afla in impas. Asa ca a fost instrumentat un dosar pe baza caruia Said Baaklini sa fie inclus intr-un lot de expulzabili. Lucru care s-a si intamplat.