Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Declaratia mea de astazi este prilejuita de momentul deschiderii noului an universitar. In urmatoarele zile, sute de mii de studenti vor incepe un drum in viata, un drum al cunoasterii si autocunoasterii la sfarsitul caruia vor reusi sa se defineasca atat ca oameni, cat si sa devina specialistii care vor dezvolta societatea romaneasca. Si pe aceasta cale doresc sa le urez mult succes si imi doresc ca ei sa reuseasca sa acumuleze toate acele cunostinte si deprinderi care, la absolvirea studiilor, sa-i ajute sa-si gaseasca drumul dorit in viata si cariera la care viseaza!
Daca este sa ma refer la universitatea de unde vin si pe care cu mandrie o reprezint, as dori sa va transmit ca Universitatea din Oradea devine o universitate din ce in ce mai performanta, unde preocuparile pentru reforma si imbunatatirea performantei incep sa produc primele efecte. In acest an, peste 5000 de noi studenti au ales sa-si dezvolte cunostintele si sa-si imbogateasca bagajul de experiente in cadrul acestei universitati, a carei continua dezvoltare si modernizare trebuie sa ramana o prioritate majora si in anii care urmeaza. Cu un indice de performanta si calitate a actului educational in continua crestere si cu un grad de incredere ridicat, este important sa se continue eforturile pentru a face ca Oradea sa devina un centru universitar care sa atraga cei mai buni studenti nu doar din Romania cat si din strainatate. Acest lucru este important nu doar pentru a creste calitatea invatamantului superior din Oradea, dar si pentru a asigura o baza solida pentru dezvoltarea durabila a municipiului Oradea si a intregului judet Bihor. Pentru ca o universitate solida si performanata este cea mai buna garantie a unei dezvoltari locale sanatoase.
O alta idee de care nu trebuie sa ne dezicem este asigurarea tuturor oportunitatilor necesare pentru dezvoltare pentru studenti atat in cadrul institutiilor educationale cat si in afara lor, prin implicarea activa in actiunile din campusurile universitare, activitati sociale sau de cercetare, respectiv acte de caritate si voluntariat. Prin activitatea noastra continua, trebuie sa le asiguram cele mai bune conditii care sa faca diferenta si care sa incurajeze dezvoltarea personala si a valorilor umane la fel de mult precum cea profesionala.
Doresc sa inchei aceasta declaratie intr-o nota optimista si sa sper ca, precum generatiile care au trecut deja prin acest proces si fac o diferenta notabila in viata noastra de zi cu zi prin activitatile lor in orice domeniu ar profesa, vom reusi ca de pe bancile facultatilor din Romana sa iasa in continuare tineri a caror pregatire sa asigure o dezvoltare sustinuta a societatii in anii care urmeaza.