Desi societatea, de cele mai multe ori, ne impinge la consum sexual, exista o categorie de persoane care nu simt nevoia sa faca sex. Ce sunt asexualii? Pe scurt, o categorie de persoane neinteresata de o activitate sexuala regulata.
Asexualii nu sunt nici gay, nici heterosexuali, ci pur si simplu nu isi doresc sa faca sex. Explicand ce sunt asexualii, putem spune ca sunt acele persoane care nu sunt patrunse de fiorul dorintei de a atinge pe cineva sau de a fi intr-o relatie. Statisticile arata ca 1% din populatia planetei nu simte dorinta sexuala. Sunt o categorie din ce in ce mai vizibila in lumea occidentala, dar si in Romania.

Ce sunt asexualii: Exista 2 categorii
Cei care au libido, dar nu intretin relatii sexuale cu partenerii, ci prefera sa se masturbeze. Aceasta categorie de asexuali nu isi doresc sa faca sex cu absolut nimeni, dar asta nu inseamna ca nu se masturbeaza. Ei chiar se simt confortabil cu ideea de masturbare. Este posibil ca aceste persoane sa se bucure la nivel fizic de sex, insa nu gasesc niciodata atragatoare ideea de a aduce pe cineva in patul lor. Ce sunt asexualii? Nu se simt atrasi sexual de persoane de sex opus sau de acelasi sex.
Cei care nu manifesta nici un fel de dorinta sexuala. Cu toate acestea, multi asexuali intretin relatii intime normale fara sa existe vreo placere sexuala sau dorinta. Unii vor sa aiba relatii romantice si se indragostesc, chiar simt nevoia sa aiba copii, insa prefera sa obtina acest lucru prin inseminare artificiala si nu prin contact sexual. Ce sunt asexualii? Acele persoane care nu sunt interesate si nu le deranjeaza faptul ca nu simt nevoia sa faca sex.

Ce sunt asexualii?

Oamenii ar trebui sa inteleaga si sa constientizeze ca exista si aceasta orientare sexuala. Asexualii au existat dintotdeauna, insa nu prea s-a vorbit despre ei. Acestea nu sunt persoane carora sexul ii dezgusta, doar ca manifesta o indiferenta totala fata de actul sexual de orice fel. Asa sunt ei si nici un specialist nu poate sa ofere o explicatie plauzibila. De altfel, multii dintre ei cred in marea dragoste si traiesc o forma de legatura amoroasa in care predomina placerea psihica si afectiva.