revistamagazin.ro / Mediul ambiental si pietrele pretioase(Autoare ECATERINA BATRANEANU)
Feng Shui-ul, arta de a trai in perfect echilibru cu mediul inconjurator ofera o paleta impresionanta de solutii pentru amenajarea locuintei in asa fel incat sa va sporiti sansele de reusita in diverse aspecte ale vietii. O puteti face si cu ajutorul unor pietre semipretioase.
- Astfel, un lapislazuli sau un malahit, sau alte pietre verzi sau albastre activeaza zona sanatatii sau a familiei (est). Pentru o stare normala de sanatate sau pentru mentinerea unei atmosfere speciale in familie, asezati o piatra verde sau albastra in partea de est a camerei.
- O calcedonie (alba), un hematit (gri), un citrin (galben) sau alte pietre albe, gri ori in culori pastel activeaza zona copiilor si a proiectelor de viitor (vest). Daca va pregatiti sa deveniti mamica sau ganditi viitorul propriu si pe cel al copiilor, asezati o astfel de piatra semipretioasa in locul potrivit: vestul camerei copilului sau vestul casei.
- Un granat (grena), un aventurin (verde), un lapislazuli (albastru) sau un malahit (verde) activeaza zona bogatiei (sud-est). Daca sunteti intr-o criza financiara sau pur si simplu v-ati dori ceva mai mult, asezati o astfel de piatra semipretioasa in partea de sud-est a casei.
- Pentru a mentine armonia in cuplu sau pentru a-l face pe logodnicul sovaielnic sa fie mai hotarat, asezati un cuart roz in partea de sud-vest a casei, sau chiar in dormitor. Un cuart roz sau alta piatra roz, oranj sau rosie activeaza zona dragostei.
- Un jasp (rosu), un rubin sau alta piatra rosie activeaza zona faimei (sud). Daca doriti sa va cunoasca mai bine lumea preocuparile profesionale sau sa vi se recunoasca meritele, asezati o piatra rosie in partea de sud a casei.
- Un onix negru, un lapislazuli (albastru) sau alte pietre albastre ori negre activeaza zona carierei (nord). Daca urmariti o cariera de succes puneti o astfel de piatra in partea de nord a spatiului de lucru.
- Un hematit (gri), un onix (negru) activeaza zona calatoriilor (nord-vest). Daca va pregatiti pentru o calatorie de la care sperati sa obtineti realizari speciale, asezati o piatra de tipul celor mentionate in zona nord-vestica a locuintei.