MAGAZIN: Umanoizi nepamanteni umbla printre armele nucleare (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Hastings i-a spus lui Cabrera ca a auzit si el despre observarea unor asemenea oameni-umbra, in Zona 2, de la un alt fost politist de securitate, care a lucrat acolo din 2002 pana in 2008. Aceasta persoana i-a dat chiar o declaratie scrisa detaliata si i-a permis sa inregistreze cu el un interviu telefonic, in 2010. Hastings adauga ca l-a gasit credibil, precaut in evaluari, dar fara ezitari in discursul sau. Intr-un e-mail, martorul a scris ca experientele sale au cuprins: lumini zburatoare inexplicabile, care se misca neregulat, apar o noapte intreaga si dispar in urmatoarele, si un incident unic, in care personalul de securitate a urmarit foarte de aproape o luminita. Au mai fost: alarme de penetrare inexplicabile, cu fenomene stranii: gust metalic in aer, diferente de temperatura extreme si pierderea comunicatiilor radio, caderi bruste ale tensiunii electrice, cu esecul pornirii generatoarelor de rezerva, observarea de umanoizi, figuri ca niste umbre, urme de picior ori mutilari de animale. Acestora li se adauga hartuirea personalului de securitate, de catre superiorii care cereau un secret strict asupra celor vazute.
Desi martorul i-a dat lui Hastings documente atestand activitatea sa de politist de securitate si i-a spus ca ar putea publica declaratiile sale, acesta a devenit mai tarziu preocupat de posibile repercusiuni oficiale si a incetat comunicarea. Prin urmare, Hastings nu-i putea dezvalui identitatea. In orice caz, acest politist i-a spus ca intr-o noapte din 2004, a observat el insusi silueta unui umanoid inalt de circa 2,5 metri. Trei patrule de politie fusesera trimise atunci, cu vehiculele lor, pentru a investiga o lumina misterioasa care a aparut intr-un colt indepartat al zonei de depozitare a armamentelor; cand au sosit la locul unde a fost vazuta lumina, aceasta disparuse. Dar, cateva secunde mai tarziu, un politist a reperat nu departe, conturata pe cerul luminat de Luna, silueta unei fapturi imense, care s-a intors rapid si a fugit. Cei sase politisti de securitate au pornit imediat dupa ea cu masinile, dar dupa ce intrusul a disparut pentru o clipa dupa o ridicatura de teren, nu a mai putut fi vazut, de parca l-ar fi inghitit pamantul.
Dupa ce Hastings a relatat aceasta marturie lui Cabrera, acesta parea usurat ca si altcineva a raportat o astfel de intalnire, spunand ca a fost tot timpul preocupat de gandul ca ar putea fi luat drept mincinos sau dezechilibrat mintal. El a mai mentionat si ca un fost coleg, care a ajuns la Zona 2 chiar inainte de sfarsitul angajarii sale acolo, a raportat incidente care implica asa-numitii oameni-umbra. Mai tarziu, Hastings a vorbit cu aceasta persoana la telefon, care i-a spus ca avusese doua astfel de observatii, chiar la lumina zilei; in cele din urma insa, el a decis sa nu dea mai multe detalii, nici in scris, nici pe inregistrare audio. Chiar si asa, ufologul considera comentariile martorului ca fiind credibile si ii era clar ca el fusese profund afectat de aceste intalniri.
(Va urma)