Mariustuca.ro / Plasture-tatuaj care semnalizeaza gradul de alcoolemie a persoanei aflate la volan (Autoare: Magda Marincovici)
Original, util, chiar vital, un plasture sub forma unui tatuaj isi schimba culoarea in cazul alcoolemiei foarte ridicate.
Tatuajul a fost inventat de doua studente din SUA implicati in lupta contra soferilor care conduc sub influenta alcoolului.
Particularitatea acestui plasture este ca e dotat cu un cip capabil, prin transpiratia de la nivelul pielii, sa stabileasca procentul de alcoolemie si sa transmita semnale luminoase pentru a-l alerta pe sofer ca a depasit limita alcoolemiei acceptate.
De notat ca aceasta inventie, in momentul in care isi schimba culoarea, avertizeaza, de asemenea, persoanele din masina care nu sunt in situatia de a lua volanul masinii, scrie Le Nouvel Observateur. Acest plasture, este in faza de prototip si a fost botezat SafeStamp. El a fost realizat de doua studente de la Miami And School, Divya Seshadri si Meghan D. O'Neill si a fost finantat de o cunoscuta firma producatoare de bere, implicata in campania de combatere consumului de alcool la volan.
Acest tatuaj-plasture este foarte important, pentru ca multe vieti ar putea fi salvate, in conditiile in care, potrivit statisticilor, alcoolul este cauza a peste o treime din totalul accidentelor rutiere.