Mariustuca.ro : Cercetatorii canadieni au demonstrat ca avocado poate invinge celulele leucemiei acute mieloide (Autoare: Magda Marincovici)
Revista Cancer Research vine cu vesti bune: potrivit studiului din aceasta publicatie, efectuat de cercetatorii canadieni, avocado are proprietati anti-cancerigene. Concret, avocado ar putea sa tina piept leucemiei acute mieloide. Substante din semintele de avocado au capacitatea de a tinti direct celulele suse ale leucemiei acute mieloide, protejand celulele sanguine sanatoase. Aceste rezultate au fost obtinute pe rozatoare si ar putea fi folosite pentru un nou tratament.
Cercetatorii de la Universitatea Waterloo (Canada) au facut teste de laborator folosind 800 de compusi naturali pe celulele umane de leucemie mieloida. Ei au observat ca avocatin B este foarte eficienta pentru eliminarea celulelor maligne. Pentru a testa virtutile acestui compus, cercetatorii l-au administrat rozatoarelor programate genetic sa faca leucemie acuta mieloida. Rezultatele acestor teste au evidentiat eficienta avocatinei B in exterminarea celulelor maligne, fara sa le afecteze pe cele sanatoase. Cercetatorii au mai observat ca, tratate cu avocatin B, celulele mieloide imature au capacitate limitata de dezvoltare in maduva spinarii rozatoarelor. Celulele suse sunt cu adevarat celulele care orchestreaza boala”, explica profesorul Paul Spagnuolo, cercetator la Universitatea Waterloo si autor principal al studiului.
Leucemiile acute sunt boli cu evolutie rapida care adesea provoaca decesul pacientului. Statisticile indica faptul ca leucemiile acute ii afecteaza mai mult pe barbati, in principal dupa varsta de 50 de ani. In majoritatea cazurilor, boala este descoperita cu ocazia unei banale analize de sange, care poate indica un numar foarte mare de globule albe.