Mariustuca.ro / Academia de Stiinte Medicale implineste 80 de ani. Aniversare cu concert de gala la Ateneu (Autoare: Magda Marincovici)
Ateneul Roman gazduieste marti, incepand cu ora 19:00, sesiunea solemna a Academiei de Stiinte Medicale consacrata aniversarii a 80 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, acad. prof. dr. Irinel Popescu, presedintele ASM, va marca acest moment aniversar si prof. dr. Octavian Buda va face un scurt istoric al acestui important asezamant de cercetare medicala. Acest moment aniversar se va incheia cu un concert festiv, sustinut de Orchestra Medicilor din Bucuresti Dr.Ermil Nichifor, dirijor Iosif Ion Prunner, solisti Dan Grigore si Eugen Sarbu.
Academia de Stiinte Medicale a fost infiintata in anul 1935 prin Legea nr.91, aprobata de Senat si Camera Deputatilor si apoi promulgata prin Decretul Regal nr.176/1935.
Academia de Stiinte Medicale este institutia publica de interes national in domeniul cercetarii medicale si farmaceutice, de consacrare academica, cu personalitate juridica, subordonata Ministerului Sanatatii.
Din 1935, in fruntea Academiei de Stiinte Medicale au fost personalitati prestigioase ale medicinei romanesti: prof. dr. Constantin Angelescu, acad. Aurel Moga, acad. Constantin Arseni, acad. Stefan Milcu, acad. Nicoale Cajal, prof. dr. Dan Enachescu, acad. Laurentiu Mircea Popescu. Din 2011, acad. Prof. dr. Irinel Popescu este presedintele Academiei de Stiinte Medicale.