Recent, a avut loc conferinta uneia din cele mai vechi si mai cunoscute banci de celule stem din Romania, Biogenis, in cadrul careia cei prezenti au asistat la un curs de prim ajutor pentru bebelusi, copii, dar si adulti deopotriva. Demonstratia a fost sprijinita de specialistii Biogenis, in masura sa inteleaga ingrijorarile mamelor care apar inca din prima clipa de viata a celor mici.

Ellie White: "Apreciez medicina viitorului"

Artista, bloggerita si mama a unui baietel de patru ani, caruia ii va darui o surioara peste o saptamana, Ellie White s-a aflat la eveniment in calitate de invitat special. Vedeta este unul dintre cei mai activi artisti in mediul online, dar si social, implicandu-se in solutionarea cazurilor copiilor aflati in dificultate. Aceasta a ales sa isi recolteze celulele stem pentru a evita orice risc aparut in timpul vietii copiilor sai: "Sarcina este o perioada superba in viata oricarei femei si copiii aduc cu adevarat un plus in existenta unei familii. Intotdeauna m-am gandit la viitorul celor mici si am incercat sa fac alegerile corecte. Am ales sa lucrez cu banca de celule stem Biogenis pentru ca apartine unui grup mare european cu multe rezultate, are un capital social de peste un milion euro, iar eu apreciez medicina viitorului si siguranta pe care specialistii de aici o ofera. Celulele stem pot salva vieti, pot vindeca diferite boli cum ar fi cele ale sangelui si nu numai. Orice tanar parinte trebuie sa se informeze inainte de a face acest pas, iar aici la Biogenis am avut ocazia sa imi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai larga existenta la acest moment. In plus, chiar aveti ocazia sa va purificati si stocati ADN-ul la nastere. Este vorba de o procedura unica in Romania si noua pentru medicina," a marturisit Ellie White.
Alaturi de Ellie White, la eveniment s-au aflat si Andreea Manea, reprezentant al centrului pre si post natal Promama si dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis. Publicul a mai aflat ca in 2014, pentru prima oara o fetita in varsta de trei ani, Anastasia, diagnosticata cu tetrapareza spastica a fost supusa transplantului cu celule stem mezenchimale izolate in laboratorul Biogenis. Fetita merge bine si urmeaza etape noi ale tratamentului.

Dr. Dorin Pirciog: "O recoltare dureaza cateva minute si poate salva vieti"

"La Biogenis, cei care aleg sa faca acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea sa semneze chiar el pentru probele luate la nastere", a declarat dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.
Printre invitati s-a numarat si artista de pop opera Ianna Novac, care a venit insotita de fiica si sotul sau, Octavian Dobrota. Artista isi mai doreste inca un copil si a dorit sa se informeze inainte de a face pasul decisiv. Invitatii s-au bucurat de iaurturile Danone in noul ambalaj KISS si de cartea "Invata-l sa faca la olita in 7 zile" de Gina Ford oferita de Grupul Editorial Corint.
Parteneri eveniment: Danone, Grupul Editorial Corint si Miko Kids.