MAGAZIN : Intalniri OZN pe insula Vancouver (2) / Autor : DAN D. FARCAS
(Continuare)
Iata insa si o alta marturie. Judecatorul George Hallett si sotia sa aveau, in aceeasi seara, trei invitati la petrecerea de Anul Nou, in casa lor din Mill Bay, aflata chiar in spatele casei doamnei Bea Drummond. Potrivit investigatorului canadian, Leanne Jones, care a reconstituit cazul in 2008, au urmarit cu totii obiectul, dupa ce acesta a parasit domeniul Drummonds. Ei au spus ca au vazut o lumina masiva, portocalie, care a trecut pe indelete deasupra apei, in partea opusa casei Halletts. Asa cum spunea judecatorul:
- Nu era nici un avion obisnuit, nici o punga de plastic luminata. Nu scotea niciun sunet pe care sa-l putem detecta, se misca foarte incet si era enorm. Sunt destul de sigur ca nimeni nu ar putea face o farsa cu un aparat atat de mare, fara a fi reperat. Ne-am uitat la el timp de aproximativ 5 minute, pana cand a disparut in nori.
Obiectul a fost observat si de participantii la o alta petrecere, organizata de Arthur Gillam si sotia sa, la restaurantul Deer Lodge de pe autostrada insulei Vancouver, la sud de Mill Bay. Acestia au vazut o sfera, la o distanta mai mare, aproximativ la 10 mile spre est. Asa cum spunea Arthur Gillam:
- Tot ce am putut vedea a fost o minge mare de lumina care se misca destul de lent, mult mai lent decat un avion. Trebuie sa fi fost foarte luminos pentru ca noi sa-l vedem astfel de la distanta aceea. Nu cred ca un elicopter putea fi atat de luminos.
Printre martorii oculari a fost si Jim Quaife, primarul din Duncan. Quaife mai avusese o intalnire stranie si la sfarsitul anului 1964. Intr-o seara, pe cand se relaxa la domiciliu, a auzit un sunet ca de turbina. Privind pe geam, a vazut curtea din spate scaldata intr-o lumina alba orbitoare. Si-a insfacat pusca, pe care a incarcat-o in timp ce iesea din casa, pentru a constata ce se petrece. In clipa urmatoare lumina s-a stins, permitandu-i sa zareasca deasupra o nava mare, non-aerodinamica, plutind fara zgomot, care a accelerat imediat si a disparut. Pe 13 ianuarie 1970, cand primarul a ajuns acasa dupa o reuniune a consiliului orasenesc, l-a gasit pe vecinul sau cu ochii spre cer, privind spre un obiect voluminos care plana, pulsand cu o stralucire violeta, deasupra centralei electrice din apropiere. Quaife s-a precipitat in casa dupa sotia sa si dupa un binoclu. Cei trei au urmarit, cel putin zece minute, cum strania aparitie a efectuat manevre aeriene aparent imposibile, inclusiv intoarceri si opriri bruste, dupa care s-a avantat spre muntele Provost, ca apoi sa tasneasca, la un unghi de 90 de grade, drept in sus.
(Va urma)