Dr. Iulia Zeana - medic dentist la Dentem - clinica de estetica dentara si implantologie din Bucuresti
Dr. Iulia Zeana este medic stomatolog de 15 ani. De-a lungul activitatii sale profesionale, a constatat ca ingrijirea dentara este parazitata de foarte multa prejudecati larg raspandite in randul pacientilor.
- Cea mai frecventa prejudecata este: detartrajul strica dintii. Nimic mai fals! Aceasta procedura de indepartare a pietrei dentare (caci in asa ceva se transforma placa bacteriana peste care se depun mineralele din hrana, apa) este nu numai benefica, ci si indicata la 6 luni impreuna cu un control de rutina.
- In opinia dr. Iulia Zeana, daca albirea dentara nu este efectuata asa cum trebuie si cu ce trebuie, contravine cu ideea de grija pentru sanatatea dintilor. Motivul: orice pasta pentru albirea dintilor contine peroxid intr-o concentratie mai mica sau mai mare. Peroxidul este o substanta intens folosita in decolorarea parului. Cand este folosit pentru albirea dintilor, peroxidul duce la o deshidratare si implicit la o degradare partiala a structurii acestora. Acest lucru se intampla si cu smaltul dentar in urma albirii dintilor cu pasta de dinti ce contine peroxid. Celulele se deshidrateaza puternic, iar sensibilitatea dentara creste. Dintii devin mai albi, insa isi revin in proportie de 50% la culoarea lor initiala in aproximativ 7 zile, realizand un maxim in acest sens in decurs de 7 - 8 luni.
- O alta prejudecata este ca sarcina favorizeaza degradarea dintilor. Daca doza de calciu este inadecvata in timpul sarcinii, oasele - nu dintii - vor oferi calciul de care are nevoie bebelusul pentru crestere. Iar aceasta pierdere este rapid recuperata dupa incetarea alaptarii. Si totusi, nevoile organismului pot duce cateodata la anumite probleme cu dantura si anume gingivita de sarcina. Cu o igiena orala corespunzatoare acasa si cu ajutorul profesional de la medicul stomatolog, dintii ar trebui sa ramana sanatosi pe toata perioada sarcinii.
- O prejudecata intalnita in cadrul tuturor segmentelor de varsta, inclusiv la copii, este faptul ca aparatul dentar reprezinta o solutie a unei probleme exclusiv estetice. Cel mai important obiectiv in acest caz este insa o ocluzie corecta, adica articularea in modul optim a celor doua arcade dentare, care conduce la o masticatie corecta si o igiena corespunzatoare (dintii inghesuiti se pot curata foarte dificil chiar si la un detratraj profesional).

Trucuri pentru dinti albi si sanatosi

- Un truc pe care dr. Iulia Zeana il recomanda pacientilor este folosirea bicarbonatului de sodiu (cel de bucatarie) impreuna cu pasta de dinti. Bicarbonatul curata si albeste smaltul dentar in profunzime in mod natural, fara a deteriora structura biologica. In acelasi timp, regleaza ph-ul din cavitatea bucala, reducand riscul de aparitie a cariei dentare sau a altor leziuni si inflamatii.
- Necesarul de calciu il gasiti in alimente precum produsele lactate, somon, sardine, verdeturi inchise la culoare. Mai nou, unele paste de dinti contin calciu lichid care intra in structura smaltului deteriorat, captusindu-l si in acest fel repara microfisurile si scade sensibilitatea dintilor.
- Un alt secret este periajul corect, care trebuie efectuat cu gingie cu tot. Mai pe intelesul tuturor: periuta se aseaza pe gingie si se perie pe verticala astfel: la maxilarul superior de sus in jos, iar la mandibula de jos in sus. Spaland doar dintii, toata placa bacteriana impreuna cu resturile alimentare, in mod inevitabil, ajung subgingival. Acolo, prin depunerea mineralelor, se transforma in tartru. Tartrul este cel care irita, atat fizic, fiind dur, cat si bacterian, rezultatul fiind retragerea parodontiului format din os si ligam si gingie. Asa apar fenomenele parodontale care conduc la pierderea dintilor.
- Dr. Iulia Zeana recomanda folosirea unor periute de buna calitate si dotate cu un sistem pentru inalbire. Este necesara schimbarea periutelor o data la trei luni, deoarece se incarca bacterian, perii se tocesc si se reduce astfel calitatea si eficacitatea periajului.
- Nu in ultimul rand, dr. Iulia Zeana recomanda ca in timpul verii sa evitam aerul conditionat indreptat spre zona fetei. Practica a demonstrat ca, in mod particular, vara, oamenii vin cu urgente stomatologice din acest motiv de tipul pulpitei: adica inflamarea nervului dentar ce conduce la dureri foarte mari si la extirparea, scoaterea nervului.
- Dr. Iulia Zeana impartaseste toate aceste trucuri pacientilor sai, tocmai in ideea de a le demonstra importanta preventiei dentare.

Dr. Iulia Zeana - medic dentist la Dentem - clinica de estetica dentara si implantologie din Bucuresti va recomanda:

ARM & HAMMER, cel mai cunoscut brand american de pasta de dinti pe baza de bicarbonat de sodiu se lanseaza in Romania. Gratie celor 150 de ani de experienta, a formulelor si tehnologiilor inovatoare in domeniul ingrijirii dentare, produsele ARM & HAMMER ofera o experienta exceptionala si asigura refacerea suprafetei smaltului dentar, lasand dintele mai sanatos, mai puternic, neted si alb.
xxx
Tehnologia cu calciu lichid (Liquid Calcium) patentata de Arm & Hammer este o noutate absoluta in domeniul igienei dentare si aduce aportul necesar de ioni de calciu si de fosfati pentru reminelarizarea si protectia dintilor. Liquid Calcium " contine de 8 ori mai multi ioni de calciu si fosfati decat cantitatea prezenta in saliva. Calciul lichid se depune pe suprafata smaltului dentar, acoperind fisurile sau crapaturile aparute, facand-o mai alba si mai neteda.
Tehnologia de curatare profunda, folosita in gama Advance White, exploateaza puterea unica a bicarbonatului de sodiu pentru albire avansata si o dantura uimitor de curata, prin curatarea profunda eficienta, dar blanda, a danturii. Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca un aspirator natural si este dovedit a fi eficace in indepartarea placii bacteriene si a petelor inestetice prin dizolvarea si curatarea suprafetelor dentare care sunt greu de atins cu o periuta de dinti.
Tehnologia ADVANCESONIC, aplicata periutelor de dinti, presupune 16.000 de micro-perieri de precizie pe minut, curatare in adancime si indepartare eficienta a depunerilor. Sistemul inovator de periaj pentru inalbire, prin dubla actiune in miscare a periei, garanteaza dinti mai albi in doar sapte zile.
Compania ARM & HAMMER este prezenta in Romania cu o gama bogata de produse. Pasta de dinti: Enamel Pro Repair Whitening - pasta de dinti cu calciu lichid, care asigura suprafata smaltului dentar, Enamel Pro Repair Sensitive - cu efect in indepartarea durerilor dentare pana la 16 saptamani, Advance White - Extreme Whitening - pentru indepartarea petelor, stralucirea smaltului, protectie impotriva respirtiei urat mirositoare, Advance White Intense Fresh Gel - cu nivel crescut de floruri pentru protecrie impotriva cariilor, Advance White Sensitive Whitening - nitrati de potasiu, un ingredient dovedit clinic ca este benefic in reducerea sensibilitatii dentare, Brilliant Sparkle - cu bicarbonat de sodiu COOL-BREATHE " cu o puternica senzatie de menta, Original Coolmint - pasta de dinti cu bicarbonat de sodiu pentru curatare in adancime, Truly Radiant - pentru un suras radios, doar in 5 zile, Extra White For Sensitive Teeth - pasta de dinti anti-carie, de utilizare zilnica, cu gust mentolat. Extra White Complete Care - pasta de dinti anti-carie, cu efect delicat de albire. Periute de dinti: Spinbrush PRO WHITENING - dinti mai albi in 7 zile, Spinbrush PRO CLEAN SONIC - actiune dinamica de curatare printre dinti, KIDS Spinbrush - prima si singura periuta de dinti pentru copii ce poate fi personalizata printr-un set de 140 abtibilduri.
Produsele Arm & Hammer, gama pasta si periute de dinti, sunt distribuite exclusiv in Romania de G.D.Total Service SRL prin Sugar Free Dieta si pot fi achizitionate din reteaua magazinelor DM, supermarketurile Gemini, OK, Pronto, ISA, Nord si din reteaua de farmacii ECO Farmacia, urmand ca in scurta vreme sa fie distribuite in cele mai importante retele de hyper si supermarketuri din intrega tara.
Arm & Hammer: De 150 de ani, ARM & HAMMER, este cel mai cunoscut brand de produse de larg consum care isi bazeaza formulele pe bicarbonat de sodiu si una dintre cele mai longevive si mai cunoscute marci americane.
In portofoliul companiei se afla printre altele produse de ingrijire personala, detergenti dar si produse pentru ingrijirea animalelor.