Inalta de 38 de metri, taiata in marmura, decorata cu o friza spiralata cu 155 de scene sculptate minutios, uimitoarea Columna a lui Traian isi spune intreaga poveste romana si romaneasca in paginile revistei National Geographic si in posterul gratuit din editia de aprilie.
In aprilie, National Geographic le-a pregatit cititorilor un material exceptional - Columna lui Traian se dezvaluie cu toate detaliile ca un jurnal de razboi care vegheaza asupra Romei. Cititorii au acum Columna lui Traian acasa pentru ca revista contine un poster gratuit cu istoria constructiei acesteia.
Povestea sculptata cu minutiozitate, cu 2662 de figuri in 155 de scene e ca o banda desenata antica. Lucratorii au scos marmura din Carrara de astazi, apoi au transportat-o cam 400 km pana la santierul din Roma. Columna a fost ridicata in mai putin de sapte ani. Tehnologia este atat de precisa, incat columna sta in picioare de aproape doua milenii. Se crede ca Apollodor din Damasc, arhitectul Forumului lui Traian, a proiectat si Columna. Cu aurul si argintul pradate din Dacia s-au construit Forumul si Columna lui Traian, schimband peisajul Romei.
Posterul Columna lui Traian este un proiect realizat pentru National Geographic Romania cu sprijinul ROM - dulce romanesc.
Afla mai multe despre ceea ce ne place sa credem ca este "certificatul de nastere in piatra al poporului roman" din editia de aprilie a revistei National Geographic.

Despre National Geographic

De 127 de ani NG reprezinta un reper in lumea fotojurnalismului. Cu peste 60 de milioane de cititori lunar, care urmaresc 40 de editii internationale, National Geographic este a treia cea mai citita revista din lume. National Geographic, revista dedicata stiintei, explorarilor si aventurii, conecteaza curiosii de pe intreaga planeta, ajutandu-i sa-si implineasca visele.

Despre Burda

Burda International GmbH este activa pe 21 de piete, publica in prezent peste 230 de reviste si ofera un numar mare de servicii media digitale. Burda International GmbH este un publisher de marca in Europa Centrala si de Est, cu o extindere rapida si pe pietele din Asia. Peste 2.400 de oameni lucreaza pentru Burda International.