Olivia Steer vine cu o noua teorie, potrivit careia cancerul ovarian se poate face din cauza fricii. Astfel, ea o critica pe Angelina Jolie care a decis sa-si extirpe sanii si ovarele pentru a scapa de aceasta boala crunta.
Sotia lui Andi Moisescu, Olivia Steer, cea care a provocat un adevarat scandal dupa ce a declarat ca vaccinarea copiilor creste riscul de autism, este acum de parere ca Angelina Jolie a facut o mare greseala extirpandu-si ovarele.
"Din frica teribila de a nu face cancer ovarian, Angelina Jolie si-a extirpat ovarele si trompele uterine, desi era sanatoasa, iar asta la doi ani dupa ce si-a amputat ambii sani perfect sanatosi, decizie luata tot sub imperiul fricii de moarte. In ambele cazuri, a indemnat femeile perfect sanatoase, trecute de 30 de ani sau care au deja copii, sa-i urmeze exemplul, campanie de mutilare sustinuta de toata mass-media si glorificata de lumea medicala, ca fiind un act de mare responsabilitate si curaj. La polul opus se afla Livia Bonarov, bolnava de cancer in stadiul III, cu sanse de supravietuire minime spre deloc, dar care n-a vrut sa stie ce-i frica".
Teoria Oliviei Steer e din nou contrazisa categoric de specialisti.
"In mare parte, cancerele de san sunt dependente de estrogeni, produsi cel mai mult de ovare. Daca ai cancer de san care e estrogenodependent, scoti tumoarea, apoi faci radioterapie sau chimioterapie. In functie de rezultatul histopatologic, daca e vorba de un cancer malign confirmat, trebuie sa elimini din organism orice sursa de estrogeni. Si atunci se scot si ovarele la un an, doi dupa interventia chirurgicala de scoatere a sanilor. Ovarectomia (scoaterea ovarelor) e complementara mastectomiei (scoaterea sanilor). Aceste interventii asigura o rata de supravietuire mult mai mare. Ovarectomia se face doar la femeia tanara care produce estrogeni. Ovarele femeilor la menopauza nu mai produc estrogeni", a explicat, pentru "ring", medicul Cristina Dobre.