MAGAZIN: O rapire din Italia supusa contestatiilor (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
La scurt timp dupa mediatizarea presupuselor intalniri extraterestre, viata Giovannei a devenit un cosmar. Ea continua sa-si sustina varianta, exclamand la un moment dat:
- Ar trebui sa va trantesc pe masa un extraterestru pentru ca sa ma credeti?
Un articol lung din ziarul L'Unione Sarda reconstituie cele indurate de cea care a devenit cea mai faimoasa persoana presupus rapita din Italia. Ea a trebuit sa lupte impotriva glumelor rautacioase si a zambetelor ironice. Intre timp, si-a pierdut locul de munca pe care-l avea intr-o localitate din provincia Medio Campidano si a trebuit sa se si mute. Asa cum se confesa ziarului din Sardinia:
- Nu am putut suporta sa aud chicoteli in spatele meu, la fiecare pas. Eu am vrut doar sa spun ce mi s-a intamplat.
Vizitatorii cenusii
Dar exista si unii care o cred. Incepand cu sotul ei, dar nu numai. Pe 24 si 25 septembrie 2011, ea a fost invitata la o conferinta intitulata INTERACTIUNILE DINTRE OAMENI SI EXTRATERESTRI, care a avut loc la Roma, un invitat special fiind Travis Walton, americanul rapit de extraterestri, in 1975, in Arizona.
Giovanna a comentat :
- Din moment ce am participat la astfel de conferinte nu ma mai simt singura, nici nebuna, Am avut curajul sa dezvalui adevarul. Nu sunt singura persoana care a trait experiente similare, dar altii prefera sa taca. Am simtit nevoia sa dezvalui aceasta drama pe care am trait-o, pentru a scapa de o povara mare si pentru a ajuta si alte persoane sa faca la fel. In schimb, mi-am ingreunat povara. Dar nu regret. Va place sa pastrati ascunse anumite adevaruri. Dar extraterestrii exista si sunt aici, printre noi.
Intre timp au aparut si alte marturii si inregistrari, care, din pacate, nu au reusit sa adauge prea mult la credibilitatea cazului. De pilda, Giovanna este convinsa ca a vazut, rapita fiind, unul dintre copiii ei hibrizi. Apoi, sotul Giovannei, pe nume Raphael, spunea ca, pe 11 martie 2013, s-a trezit in mijlocul noptii deranjat de bolboroseala femeii si, presupunand ca ea vorbea cu un nepamantean, a inregistrat cele spuse. Ulterior conversatia a fost postata si pe internet. Aparent ea era avertizata asupra unor pericole venind din spatiul cosmic, o ploaie devastatoare de meteoriti, care ar paste omenirea in 2014. A mai aparut si o fotografie, realizata de Giovanna, in care ea spune ca se vede un omulet cenusiu.
O alta piesa adaugata la aceasta poveste este un filmulet spectaculos, de 4 minute, inregistrat cu aparatul de fotografiat in noaptea de 19 aprilie 2013 la ora 4.46. In video se poate vedea o nava extraterestra plutind langa fereastra dormitorului Giovannei.
Comentariile care au insotit postarile tuturor acestor materiale pe internet au fost, desigur, pestrite. Unii considerau ca Giovanna e de buna-credinta, odata ce, desi si-a pierdut slujba si fost amenintata, ea continua totusi sa clameze ca a fost rapita. Oricare ar fi fost vina ei - spuneau acestia - nu merita sa fie batjocorita. Altii erau mai putin compatimitori, facand aluzie la miile de euro pe care ea le-ar fi castigat in urma unor conferinte. Chiar si binevoitorii rationali erau totusi de parere ca, pentru a convinge niste sceptici, ar fi fost nevoie de dovezi ceva mai solide.