Revista Magazin: Intalniri stranii (Autor : IDAN D. FARCAS)
(Continuare)
Explozie orbitoare de lumina
Masina maro, Ford LTD model 1977, pe care Johnson a condus-o in acea noapte, a fost scoasa din functie la scurt timp dupa incident si a ajuns in muzeul apartinand Marshall County Historical Society din Warren. Din cand in cand, este scuturata de praf si condusa in parade. Display-ul muzeului include si o declaratie scrisa de Evarist si Kathy Ruzicka, un cuplu din Grafton, Dakota de Nord, care au vazut un flash stralucitor de lumina in noaptea in care Johnson a spus ca a avut acea intalnire inexplicabila. Contactati, in 2007, prin telefonul de la casa lor, care nu este departe de Stephen, Minnesota, zona in care a fost gasita masina lui Johnson, cei doi Ruzicka isi amintesc clar incidentul.
- A fost un blitz extrem de luminos. Am scos doar un fel de strigat: Uita-te la asta!, spune Evarist Ruzicka, descriind momentul in care a vazut ceva straniu pe cer spre rasarit, in timp ce conducea masina spre casa in acea noapte. Sotia lui era un pic adormita in timpul calatoriei, dar spunea ca strigatul sotului ei a trezit-o la timp pentru a vedea o explozie orbitoare de lumina.
Evarist Ruzicka a spus ca suspecteaza o explicatie pamanteasca pentru ceea ce au vazut - poate un experiment guvernamental - dar el spunea:
- Eu chiar nu am vrut sa ma implic. In acelasi timp, uram sa vad ce au facut oamenii ajutorului de serif.
Ruzicka adauga acum:
- Stam aici, pe aceasta planeta. Este posibil sa fie oameni si in alte locuri.
Dennis Brekke, fostul serif, a mai spus ca Johnson si-a parasit locul de munca, nu la mult timp dupa incident, dar nu era sigur unde anume s-a dus. Ar putea fi Wisconsin, potrivit lui Torrey Briese, un fermier din zona Tappen, Dakota de Nord - a carui familie a trecut si ea prin niste intamplari stranii, care i-au legat de atunci de comunitatea OZN.
Intr-o noapte de septembrie 2006, la ferma din Tappen, Evan Briese, fiul de saisprezece ani al familiei, a iesit din pat pentru un pahar de apa. Aruncand o privire pe geam, el a zarit ceva miscandu-se langa cocina de porci. A pus mana pe o pusca si s-a dus sa vada ce se intampla. Intrand in tarc, a vazut cu groaza niste fiinte de peste doi metri facand ceva unuia dintre porci. Evan a apasat pe tragaciul pustii, iar unul dintre giganti a scos un racnet. Inainte ca baiatul sa poata intelege mai mult, ceva l-a aruncat la pamant si si-a pierdut cunostinta. Cand si-a revenit, atat gigantii cat si porcul disparusera fara urma.
Pe deasupra, inainte de asta, Torrey Briese a spus ca a trecut si el printr-o intamplare ciudata in iulie 2006. In timp ce a mers, impreuna cu un vecin, cu masina, in oras, a vazut o stranie lumina albastra pe cer, care se deplasa cat timp automobilul inainta si se oprea cand vehiculul stationa. Aceasta joaca a continuat timp de vreo 30 de minute inainte ca obiectul sa tasneasca spre orizont si sa fie pierdut din ochi.
Torrey Briese si sotia sa, Myra, au fost abordati de catre ufologi si au descris si o serie de alte lucruri inexplicabile care - spun ei - s-au intamplat in familia lor. Dezvaluirile au fost facute publice, povestea familiei fiind prezentata la o emisiune de radio la nivel national si postata pe nenumarate site-uri Web pe Internet. Torrey Briese a trebuit sa ceara apoi sa-i fie oprit, timp de sase luni, telefonul.
- Am avut o multime de apeluri telefonice neplacute, a declarat el, adaugand ca stie si unde este Val Johnson, cel cu patania din 1979, dar a auzit ca fostul ajutor de serif nu este interesat sa mai vorbeasca cu mass-media. Briese insusi spunea ca nu era sigur ca ar trebui sa vorbeasca, mai ales dupa reactiile unor oameni la relatarile lor.
El crede ca fiul sau a experimentat ceva ce nu poate fi explicat si familia pastreaza inca tricoul sfasiat pe care Evan Briese il purtase in noaptea in care spunea ca a fost agresat de fiinte non-umane. Torrey a tras concluzia>
- Orice ar fi fost, era o prezenta fizica, intrucat a luat acel animal, referindu-se la porcul Ruthy, care nu a mai fost vazut de atunci.
- Oamenii nu-si dau seama ca a fost o problema serioasa si inca mai este, a declarat Myra Briese.
- Cred ca cel mai important lucru pe care l-a invatat familia noastra a fost sa nu ne grabim atunci cand trebuie sa-i judecam pe altii.
Ea a spus ca ei nu rad de oamenii care se apropie de ei cu povesti ciudate.
(Va urma)