ziare.com: Jumatate de tara sub cod galben: Copaci doborati, accidente, trenuri anulate si porturi inchise
Vijelia puternica de vineri seara a inchis porturile de la malul marii, a doborat copaci si mai multe trenuri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.
Astfel, in Bucuresti, vantul a doborat mai multi copaci, inclusiv unul in curtea Institutlui Cantacuzino, unde arborele rapus de vant a spart si o fereastra, potrivit B1 Tv.
Pe aeroportul Otopeni, zborurile care trebuiau sa aterizeze in jurul orei 23:00 au intarzieri de de pana la o ora.
Codul galben emis de meteorologi a anulat si mai multe trenuri.

Trenuri din si spre Constanta, anulate

Astfel, in zilele de 6 si 7 februarie, trenul IR 1587 si IR 1588 Bucuresti Nord - Constanta si retur a fost anulat.
De asemenea, anunta CFR Calatori, mai multe trenuri care trebuiau sa circule sambata au fost anulate: IR 1785, IR 1788 Bucuresti Nord - Pitesti si retur, IR 1881 Titu - Targoviste, IR 1780 Pitesti - Titu, IR 1581 si IR 1582 Bucuresti Nord - Constanta si retur, IR 1571, IR 1572, IR 1772 Bucuresti Nord - Galati si retur.
De asemenea, in data de 7 februarie, pe rutele Braila - Galati, Faurei - Galati, Faurei - Buzau, Drobeta Turnu Severin - Orsova, Bucuresti Obor - Fetesti si retur, de la Bucuresti Nord catre Slobozia, Buzau, Craiova si retur, unele trenuri Regio nu vor circula, acestea fiind anuntate la nivel local in statiile de plecare/sosire.
In Constanta, toate porturile au fost inchise, vineri seara, din cauza vantului puternic, informeaza Mediafax, citand Capitania Zonala Constanta.

Probleme si pe sosele

Mai mult, trei persoane au fost ranite intr-un accident petrecut, vineri seara, pe DN 7, la iesirea de pe autostrada A1 catre comuna Bascov, din judetul Arges. Se pare ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil umed.
Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori si viscol in judetul Olt, valabila pana la miezul noptii. Avertizarea vizeaza arii extinse in judetul Olt (inclusiv municipiile Slatina si Caracal), precum si drumurile europene si judetene aferente
De asemenea, Bucurestiul si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii sunt, de vineri dupa-amiaza pana sambata dupa-amiaza, sub atentionare cod galben de ninsoare si vant, care la rafala va depasi 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada.
Sursa: www.obiectiv.info