MAGAZIN : Monstri triunghiulari pe cerul Poloniei (Autor : DAN D. FARCAS)
- continuare -
Rezumam in continuare cateva dintre cele mai interesante aparitii de OZN-uri triunghiulare sau in forma de bumerang, din perioada 2013-2014, dar si cateva cazuri anterioare, demne de atentie, care sunt incluse in articolul mentionat.
La Sandomierz (voievodatul Swietokrzyskie), pe 31 octombrie 2008, ora 610, un arhitect, Piotr G., in momentul in care a iesit din casa parintilor sai, a observat pe cer un obiect mare, in forma de bumerang.
- A venit dinspre sud-est si, intr-o tacere totala, s-a indreptat in directia nord-vest. Cred ca era la aproximativ 10.000 de metri de sol. Contururile sale pareau neclare, ca si cum s-ar fi camuflat. As putea compara structura sa cu o apa murdara valurind. Corpul obiectului parea sa fie inconjurat de un fel de camp alb-rosu si era presarat cu numeroase puncte de lumini, de asemenea, de culoare rosie, spunea martorul. Opinia sa a fost ca obiectul era enorm si, fara indoiala, de natura tehnologica. Mai mult, probabil acelasi obiect a fost vazut, aproximativ o saptamana mai tarziu, in Aarhus, de catre o emigranta poloneza, doamna K.C., care a iesit din casa pentru a fuma o tigara si a vazut un obiect imens, trecand incet pe deasupra capului ei. Structura sa i s-a parut gelatinoasa. Femeia era familiara cu aparatele de zbor militare, intrucat a lucrat la o baza militara din nordul Poloniei inainte de a se stabili in Danemarca.
In zona satului Wiklow (voievodatul Lodz), pe 16 septembrie 2010, la ora 2230, Michal D. Si logodnica sa mergeau cu masina pe o autostrada, de la Czestochowa la Radomsko. In ciuda orei tarzii, traficul era intens. Dintr-odata, un obiect triunghiular intunecat, de aproximativ 10 metri, a aparut la altitudinea de aproximativ 150 de metri deasupra soselei. Din spate, aparea ca un triunghi negru, cu lumini in colturi. Asa cum relata martorul:
- La inceput l-am luat drept un avion venit la aterizare, dar nu e niciun aerodrom in zona. Se misca foarte lent. Doua dintre luminile sale erau constante, dar alta clipea ca si cum ar fi fost rupt. Cand am trecut pe sub obiect (plutea deasupra soselei, astfel ca a devenit inevitabil), am avut ocazia sa arunc o privire asupra structurii acestuia ca si a sistemului de propulsie. Nu era neted deloc, ci acoperit cu anexe (in forma de cuburi, printre altele), care ieseau din suprafata inferioara a sa. In opinia martorului, sistemul de propulsie al navei era compus din trei duze rotunde care emiteau o lumina curbata sau o flacara (iluminand nava de jos). Intre timp, martorul si-a trezit logodnica, atragandu-i atentia asupra fenomenului. El a observat ca si ceilalti soferi au incetinit masinile lor pentru a admira ciudata manifestare. Un alt martor, independent, a confirmat ulterior evenimentul.

(Va urma)