MAGAZIN: Sfaturile bioterapeutei Djuna (Autor : ADRIAN-NICOLAE POPESCU)
- continuare-
DJUNA DAVITASVILI este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonante speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecatoare vom vorbi mal jos, ci vom reproduce - fara comentarii - o serie de sugestii si retete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afectiuni ce macina astazi lumea vie. Sunt, de fapt, reguli de viata general valabile, bazate exclusiv pe ceea ce ne ofera natura.

- Elixirul tineretii (indicat in special persoanelor care au probleme legate de inima si de circulatia sangelui). Se piseaza foarte bine 300 g usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din cantitate se scot de la fundul vasului si se pun intr-un borcan de sticla, impreuna cu 200 ml alcool de 90 gr. Se inchide bine si se tine 10 zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece, dupa cum urmeaza:
ziua 1 - 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi la cina (C); ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C;
ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C;
ziua 4 - 10 D, 11 P, 12 C;
ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C;
ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C;
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C;
ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 - 6 D, 5 P, 4 C;
ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C;
ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.
- O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare.
- Anexite, fibrom, boli vaginale. Se toaca marunt ceapa, se pune intr-un tifon si se unge acest tampon cu unt nesarat. Se introduce in vagin, noaptea. Acelasi procedeu se poate face cu untura de gasca.
- Boli de plamani (tuberculoza, bronsita etc.). Se face un amestec din 500 g miere de albine, 5 capatani de usturoi, pisate si, 5 lamai tocate in masina, amestec care se lasa 7 zile la macerat. Se consuma cate 4 linguri, seara, inainte de culcare, inghitindu-se foarte incet.
- Hipertensiune, in fiecare dimineata se consuma o sfecla rosie coapta. Seara - o salata din sfecla rosie cruda, usturoi, morcov ras si ulei.
- Reumatism. Se pun, intr-un borcan de 0,5 l, rame, intr-un strat de circa 2-3 cm grosime. Peste ele se toarna gaz sau alcool, atat cat sa le acopere cu 2 cm si se tin la soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis consta in frectii pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv.
(va urma)