MAGAZIN: Despre supravietuirea omenirii si despre Bigfoot (Autor: DAN D. FARCAS)
- continuare -
Bigfoot - o creatura umanoida misterioasa
La inceputul lunii octombrie 2014 cei ce cred in existenta faimosului Bigfoot - o creatura umanoida misterioasa, zarita in padurile Americii de Nord -, s-au reunit in Westmoreland County pentru a dezbate daca nu cumva aceste creaturi sunt vizitatori veniti din afara Pamantului.
- Exista doua abordari diferite a problematicii Bigfoot: una presupunand ca acesta este din carne si oase, iar a doua ca el este interdimensional sau extraterestru, a declarat Fred Saluga, director de stat al MUFON pentru Virginia de Vest si director regional pentru Pennsylvania, care este programat sa dialogheze cu Brian Seech, director al Centrului pentru fenomene inexplicabile, intr-o sesiune numita Bigfoot si creaturi misterioase, la cea de a saptea conferinta anuala OZN-Creaturi, organizata de ramura din Pennsylvania a retelei ufologice MUFON (Mutual UFO Network).
Fred Saluga, fost ofiter de politie, avand acum 65 de ani, nascut in Luzerene Township si care traieste acum in New Cumberland, Virginia de Vest, a organizat in Pennsylvania un grup de lucru numit Proiectul de cercetare Bigfoot. El este unul dintre numerosii participanti care vor prezenta o varietate de subiecte in cadrul conferintei. Multi dintre acestia sunt obisnuitii unor emisiuni de televiziune cum ar fi Ancient Aliens si Hangar 1, pe History Channel, in Alien Mysteries and Close Encounters, de pe Discovery Channel, sau in Monsters and Mysteries, pe canalul Destination America.
Ventre a declarat ca in urma acestor emisiuni, cererile de a deveni membru MUFON, ca si numarul cazurilor raportate in SUA au crescut simtitor. In Pennsylvania, interesul a fost suficient de puternic pentru a sustine trei conferinte anuale. - Primim 6 cazuri pe saptamana, deci in jur de 300 pe an, a spus Ventre. Se pare ca emisiunile TV ajuta oamenii sa indrazneasca sa-si prezinte experientele lor proprii. Si Saluga spunea ca emisiuni precum Hangar 1 au stimulat oamenii sa vina sa-si prezinte cazurile lor:
- Inainte, toata lumea se temea sa spuna ceva. Cu cat intri mai mult in acest domeniu, iti dai seama cat de multe lucruri sunt in lumea noastra pe care nu le intelegem.
(va urma)